Догори
Дати відгук

Заборонити купання і закрити: список українських пляжів, де відпочинок є небезпечним

На пляжах рекомендували встановити щити про заборону купання

2 хв на прочитання10 Липня 2020, 16:28
pixabay pixabay
Поділитись:

Як  повідомляє Центр громадського здоров’я України МОЗ України, кількість пляжів  із відхиленнями показників якості води, зростає. Деякі пляжі є настільки небезпечними що їх  рекомендовано закрити.

Це:

У Донецькій області відхилення від стандарту виявлено: міський пляж у районі готелю "Турист" м. Маріуполь. У пробах води з громадського пляжу смт Ялта виділено v. Parahaemolуtісus. Рекомендовано встановити щити про заборону купання, проби води взято на повторні дослідження.

У Запорізькій області відхилення від стандарту виявлено: пляж "Центральний - ліва сторона" м. Запоріжжя, міський пляж "Сонячний" м. Енергодар, пляж "Правий берег" м. Запоріжжя, пляж м. Енергодар. Рекомендовано встановити щити про заборону купання, проби води взято на повторні дослідження.

 

У Миколаївській області відхилення від стандарту виявлено у пробах морської води: міський пляж "Чайка" і пляж "Прибій" у м. Миколаїв, пляж "Стрілка" у м. Миколаїв, пляж у м. Первомайськ, пляж "Прибій" у м. Миколаїв. Рекомендовано встановити щити про заборону купання, проби води взято на повторні дослідження.

В Одеській області відхилення від стандарту виявлено: пляж м. Одеса - "Аркадія", "Дельфін", 13 і 16 станції Великого Фонтану, пляж м. Одеса. Рекомендовано встановити щити про заборону купання, проби води взято на повторні дослідження.

У Херсонській області відхилення від стандарту виявлено у 1 пробі річкової води пляжу м. Нова Каховка. Рекомендовано встановити щити про заборону купання, проби води взято на повторні дослідження.

У м. Київ відхилення від стандарту виявлено: "Пуща-Водиця", пляж "Вербний", "Пуща-Водиця"/5-7 лінія/на р. Горенка. Рекомендовано встановити щити про заборону купання, проби води взято на повторні дослідження.

Нагадаємо, Держпродспоживслужба оприлюднила список  столичних пляжів, небезпечних для здоров'я через воду. Крім цього є інформація, що море біля всіх пляжів Одеси заражено кишковою паличкою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я