Заборонене задоволення — фондан із чилі та карі: простий рецепт

1 хв на прочитання15 годин тому
Фото: F000.backblazeb2.com

Екзотична версія класичного десерту, що поєднує ніжність, гостроту та пряні нотки.

Цей шоколадний фондан змусить вас переглянути все, що ви знали про десерти. Пряний карі та гострий чилі розкриваються в кожному шматочку, додаючи незвичайний післясмак класичному французькому десерту.

Інгредієнти.

чорний шоколад — 200 г;

вершкове масло — 200 г;

яйця — 4 шт.;

цукор — 100 г;

борошно — 100 г;

порошок каррі — 1 ч. л.;

порошок чилі — 1/2 ч. л..

Приготування.

Розігріти духовку до 200 °C. Змастити маслом і присипати борошном формочки для фондану.

На водяній лазні розтопити шоколад із вершковим маслом, постійно помішуючи.

Окремо збити яйця з цукром до пишної маси.

Влити розтоплений шоколад у яєчну суміш, ретельно перемішати.

Просіяти борошно, карі та чилі й обережно додати до шоколадно-яєчної маси.

Розлити тісто по формочках і випікати 10-12 хвилин. Середина повинна залишитися рідкою.

Подавати гарячим, можна додати кульку ванільного морозива.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: