Цей шоколадний фондан змусить вас переглянути все, що ви знали про десерти. Пряний карі та гострий чилі розкриваються в кожному шматочку, додаючи незвичайний післясмак класичному французькому десерту.
Інгредієнти.
чорний шоколад — 200 г;
вершкове масло — 200 г;
яйця — 4 шт.;
цукор — 100 г;
борошно — 100 г;
порошок каррі — 1 ч. л.;
порошок чилі — 1/2 ч. л..
Приготування.
Розігріти духовку до 200 °C. Змастити маслом і присипати борошном формочки для фондану.
На водяній лазні розтопити шоколад із вершковим маслом, постійно помішуючи.
Окремо збити яйця з цукром до пишної маси.
Влити розтоплений шоколад у яєчну суміш, ретельно перемішати.
Просіяти борошно, карі та чилі й обережно додати до шоколадно-яєчної маси.
Розлити тісто по формочках і випікати 10-12 хвилин. Середина повинна залишитися рідкою.
Подавати гарячим, можна додати кульку ванільного морозива.
Більше рецептів читайте на GreenPost.