Догори
Дати відгук

За фахом історик, за покликанням — фермер: на Львівщині троє братів вирощують лохину

У їхніх планах — і надалі розширювати ферму, а також створити еко-садибу.

2 хв на прочитання07 Серпня 2021, 19:34
На Львівщині троє братів створили господарство і вирощують лохину На Львівщині троє братів створили господарство і вирощують лохину
Поділитись:

Починали фермери  з 900 кущиків, розміщених на 20 сотках землі. На той час ґрунт не під­ходив цій американській гості. Довелося створювати спри­ятливі умови: для підвищен­ня кислотності внесли тирсу, опалу хвою, посипали сіркою. Згодом площа розрослася до півтора гектара. Зараз закла­дають нові ділянки, пише wz.lviv.ua.

 Сімейне господарства заснував Володимир Борис,за фахом історик, і наразі трудиться разом із братами Михайлом і Миколою.

Стартували Бориси у 2015-му. Зупинили свій вибір саме на лохині. Щороку розши­рюють плантації на Жидачівщи­ні (тепер Стрийський район) та Яворівщині.

«До всього мусили доходити самотужки. Бракувало знань, нерідко набивали ґулі. На той час в Україні було мало таких господарств, та й більшість їхніх керівників неохоче ділилися се­кретами. Тому доводилося чер­пати інформацію з Інтернету. Так поступово набиралися не­обхідного досвіду і зараз вихо­димо на вищий рівень», — каже ентузіаст.

Наразі працьовита родина має ягідники різних сортів. Пер­шим був Блюкроп, який вважа­ють надійним, зразковим, ета­лонним. Потім висадили Дюк, Еліот. Оскільки український ри­нок перенасичений ранніми та середньостиглими сортами, то брати роблять ставку й на пізні різновиди — Дарел, Ліберті, Елі­от.

Звісно ж, ще приглядаються до сучасних модних сортів. Але чекають, поки вони добре себе зарекомендують та адаптують­ся в наших умовах.

Ґазди вважають, що ці яго­ди тепер найдорожчі та доволі рентабельні. У їхніх планах — і надалі розширювати ферму, а також створити еко-садибу, де б усі охочі могли від­почити на природі і назбирати собі смачних та корисних пло­дів.

До слова, у Мінагрополітики розповіли, яким буде врожай у 2021 році та ціни на продукти харчування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
ФОТО: ілюстративне
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитання4 години тому
Аграрне підприємство сплатило 70 млн грн податків після перевірки ДПС
Податковий контроль в агробізнесі: провідне підприємство сплатило 70 млн грн після перевірки ДПС
1 хв на прочитання6 годин тому
Фото: скріншот з відео
Неймовірно смачна квашена капуста з медом: рецепт, який зберігає твердість
1 хв на прочитання23 години тому
Фото: utb.llc
Соняшникова олія дорожчає на тлі обмеженої пропозиції
3 хв на прочитанняВчора
У Лондоні пограбували фуру з українським вином Chateau Chizay (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
В Україні розпочався аудит для відкриття ринку яловичини Великої Британії
1 хв на прочитанняВчора
Верховна Рада проголосувала за присвоєння звання Героя України фермеру Олександру Гордієнку
1 хв на прочитання21 Жовтня 2025
Україна стала офіційним членом Генеральної комісії з рибальства у Середземномор’ї
1 хв на прочитання21 Жовтня 2025