Догори
Дати відгук

З перцем і томатами, рецепт лечо на зиму від Клопотенка

Щоб оригінально заготувати помідори на зиму.

2 хв на прочитання25 Серпня 2022, 20:11
Поділитись:

Кулінарний експерт і шеф-кухар поділився рецептом смачної консервації.

Лечо — страва із помідорів, паприки та цибулі, настільки популярна в усій Європі, що часто всі забувають про походження консервації. Лечо є класикою угорської кухні й поєднує разом улюблені овочі саме цього регіону. Страву можна їсти як самостійну веганську закуску, як салат до основної страви, як намазку на хліб чи як соус до м’ясних страв.

Тож зберігайте цей рецепт лечо від Євгена Клопотенка, щоб оригінально заготувати помідори на зиму.

Рецепт лечо

Інгредієнти на 3,5 л:

  • 2 кг томатів
  • 2 кг солодкого перцю
  • 200 г цукру
  • 2 ст.л. олії
  • 50 мл оцту
  • 6 горошин чорного перцю
  • 4 лаврові листи
  • 2 ст.л. солі без гірки

Приготування:

  1. Помийте помідори та перекрутіть через м’ясорубку разом зі шкіркою. Викладіть у каструлю з товстим дном, доведіть до кипіння, накрийте кришкою та варіть 20 хвилини на невеликому вогні.
  2. Помийте солодкий перець та наріжте його соломкою однакового розміру.
  3. Викладіть перець до помідорів, додайте цукор, олію, перець, лавровий лист і сіль. Гарно перемішайте суміш.
  4. Варіть страву 20 хвилин вже без кришки, наприкінці додайте 50 мл оцту і перемішайте.
  5. Розкладіть лечо по стерилізованих банках: на дно банок викладайте перець, а потім заливайте томатною рідиною. «Якщо наприкінці рідина ще залишиться, її також можна закрити й окремо та використовувати як соус до пасти чи голубців», — зазначає Євген Клопотенко. Закручені банки переверніть, але нічим не накривайте, щоб лечо не упарювалося. Коли банки досягнуть кімнатної температури, переставте у прохолодне місце.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.