З наступного року почнуть продавати м'ясо з коноплі

1 хв на прочитання26 Серпня 2020, 23:26
Фото - Sustainable Foods

Виробник запевняє, що такий продукт значно корисніший за звичайне м'ясо й буде мати попит у вегетаріанців

Новозеландська компанія з виробництва альтернативних білків Sustainable Foods планує у 2021 році запустити свій аналог м'яса на основі конопель. Новий продукт буде вироблятися з місцевих сортів канабісу та оброблятися на приватній гідроелектростанції. Повідомляє AgroPortal.ua.

М'ясо на основі конопель буде продаватися під роздрібним брендом компанії The Craft Meat Co. Остання вже представила ряд продуктів рослинного походження, включаючи фарш, гамбургери, ковбаси та готові страви.

«Більшість наших продуктів вже містять деяку кількість конопель через її поживну цінність. Однак в новому м'ясному продукті в якості основи буде використовуватися здебільшого саме конопля», - сказав співзасновник Sustainable Foods Кіран Рей.

Крім того, м'ясо на основі конопель також буде містити дуже високий рівень харчових волокон, — до 19% від рекомендованої дієтичної норми споживання (RDI). Це значна перевага, яку неможливо отримати від традиційного м'яса тварин чи багатьох інших продуктів на рослинній основі.

У Sustainable Foods розповіли, що співпрацюють з виробником медичного канабісу Greenfern Industries. В них є власна гідроелектростанція з греблею і генератором електроенергії, яка буде забезпечувати переробку і виробництво продукції, значно підвищуючи стійкість процесів.

Пакування для нового продукту також буде максимально екологічним. Воно виготовлене з використанням сертифікованого Forest Stewardship матеріалу паперової маси.  

Зазначимо, у свиней п'яниць смачніше м'ясо.

Нагадаємо, херсонські «фермери» виростили коноплі на 20 млн грн.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: