Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Вода
  • З 10 жовтня у водоймах карпатського регіону стартує заборона вилову форелі - Держрибагентство

З 10 жовтня у водоймах карпатського регіону стартує заборона вилову форелі - Держрибагентство

За вилов пструга у період дії заборони передбачено покарання - від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

1 хв на прочитання08 Жовтня 2024, 16:40
Зображення створене ШІ Зображення створене ШІ
Поділитись:

Держрибагентство інформує, що з 10 жовтня 2024 року до 1 березня 2025 року діятиме заборона на вилов форелі у період її нересту у водоймах в межах Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей.

Основний сенс заборони полягає у забезпеченні захисту та збереженні відповідного стану середовища проживання, маршрутів міграції та природних місць розмноження аборигенного виду лососевих – струмкової форелі.

За вилов пструга (інша назва цього виду форелі) у період дії заборони передбачено покарання - від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одну особину незаконно виловленої струмкової форелі становить 7225 грн.

Держрибагентство закликає рибалок відповідально ставитися до нерестуючої струмкової форелі та дотримуватися встановлених обмежень і нагадує, що якщо вам потрапила на гачок така рибина – обережно випустіть її назад у водойму. Адже від наших спільних дій залежить майбутнє популяцій цих аборигенних мешканців карпатських водойм.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.