Догори
Дати відгук

Як зміни до Бюджетного кодексу відроджують водні біоресурси України

Ці зміни визначають механізм зарахування та спрямування коштів за спеціальне використання водних біоресурсів.

1 хв на прочитання3 години тому
Зображення створене ШІ Зображення створене ШІ
Поділитись:

18 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила зміни до Бюджетного кодексу, які підписав Президент Володимир Зеленський. Цими змінами визначено механізм зарахування та спрямування коштів за спеціальне використання водних біоресурсів, - повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики на продовольства України.

Внесені зміни регулюють розподіл доходів з аукціонів, де продаються права на спеціальне використання водних біоресурсів, насамперед для рибного зариблення та відновлення рибних запасів у господарських водоймах.

Впровадження цих поправок сприятиме збільшенню рибопродуктивності та відновленню популяцій водних біоресурсів через масове зариблення.

Кошти, що надходять з цієї галузі, будуть спрямовані на розвиток аквакультури, підтримку комерційного та аматорського рибальства. Комерційні рибалки отримають можливість забезпечити регулярний вилов, а виробники малька зможуть розвивати аквакультуру, маючи забезпечений ринок збуту. Також такі заходи покращать рекреаційне рибальство та туризм, стимулюючи любительське рибальство та відпочинок біля водойм.

Ці практики є звичними і для Європи, де вони спрямовані на збереження та підтримку популяцій видів, що дозволяє забезпечити їх сталий вилов.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.