Їсти й худнути: дієтолог розповідає, як це можливо
Робоча методика є, причому ефективна у 100 % випадків.
Лікар-дієтолог Руслан Алієв зізнається, що не раз лаяв концепцію «їсти й худнути», але робоча методика справді існує. Причому ефективна у 100 % випадків.
«Листові овочі — найпростіший спосіб заповнити шлунок із мінімальною кількістю калорій.
300 г салату перед прийомом їжі зроблять так, що, крім листя, у вас влізе мінімальна порція, яку без салату ви б використовували як розігрів», — говорить він.
Коли листя салату їсти стане неможливо, дієтолог радить додавати його в салати з різних овочів. Головне, щоб воно були без заправки, адже заправка — це зайві калорії.
«Коли ви їсте листові овочі, ви отримуєте клітковину та вітаміни. Це великий плюс. Але що робити, якщо листя салату у вас немає? Все вирішується склянкою води перед їдою. Дослідження показують, що випиваючи склянку води перед їдою, ви створюватимете додатковий дефіцит у 200-300 калорій щодня. За найскромнішими підрахунками за тиждень це 1400 ккал недобору — непогано для такої простої дії», — розповідає лікар.
Також ми розповідали про супер-сніданок для тих, у кого випирає живіт.
Окрім того, ми писали про смузі з вівсянкою — швидкий, простий і корисний рецепт сніданку від дієтолога.