Догори
Дати відгук

«Європейська солідарність» вирішила взятися за вакцинацію українців

Однак усе може обмежитися лише заявою.

2 хв на прочитання02 Листопада 2021, 09:14
Вакцинація Вакцинація
Поділитись:

1 листопада у ВР було зареєстровано проєкт «Постанови про необхідність масової вакцинації в Україні для захисту населення від коронавірусної хвороби (COVID-19) та її наслідків». Головним ініціатором проєкту вказано очільника партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка. Текст постанови наразі недоступний.

На сайті «Євросолідарності» ця постанова фігурує під дещо іншою назвою — «Про заяву Верховної Ради України «Про необхідність масової вакцинації в Україні для захисту населення від коронавірусної хвороби (COVID-19) та її наслідків». Текст проєкту постанови про заяву та самої заяви оприлюднено у вигляді сканів.

У проєкті заяви йдеться про те, що Верховна Рада, виходячи зі спільної позиції всіх політичних сил, закликає громадян України вакцинуватися від коронавірусної хвороби, щоб захистити себе та своїх близьких.

Окрім того, Верховна Рада вимагає від президента, Уряду та органів виконавчої влади негайно виплатити українським медикам належні їм кошти, включаючи доплати, пов’язані з боротьбою з коронавірусною хворобою та її наслідками, а також забезпечити українські лікарні достатньою кількістю ліжок з підведеним киснем, розгортання достатньої кількості пунктів масової вакцинації та забезпечення всього необхідного для їх функціонування.

Верховна Рада вимагає від президента й уряду прозвітувати, як виконувалась постанова від 20 жовтня 2020 року щодо боротьби з коронавірусною хворобою та закликає провести інформаційно-роз’яснювальну кампанію для спростування міфів про вакцинацію та необхідності зробити щеплення, аби захистити від хвороби себе та своїх близьких.

«Я пропоную продемонструвати політичну волю парламенту. Для того, щоб всі політичні парламентські сили у вівторок прийняли постанову у формі заяви, закликавши українців вакцинуватися. На сьогодні Україна забезпечена якісними вакцинами», — зазначив очільник «Євросолідарності» Петро Порошенко під час погоджувальної ради.

Також ми розповідали, що суд погодився вирішити, чи варто скасувати наказ про відсторонення невакцинованих від роботи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost