Догори
Дати відгук

Суд погодився вирішити, чи варто скасувати наказ про відсторонення невакцинованих від роботи

Але невідомо, скільки часу на це знадобиться.

2 хв на прочитання01 Листопада 2021, 17:23
Окружний адміністративний суд м. Києва Окружний адміністративний суд м. Києва
Поділитись:

Окружний адміністративний суд м. Києва (ОАСК) відкрив провадження за позовом директора  спеціалізованої школи № 210 Оболонського району м. Києва Дмитра Ламзи до МОЗу щодо скасування Наказу № 2153 від 04.10.2021 р. щодо обов‘язкового вакцинування. Про це повідомила адвокат Анжела Василевська, яка представляє інтереси позивача.

«Цю ухвалу ми чекали дуже довго та нарешті сьогодні дочекалися. Тисячі людей сподіваються на цей позов. Кожен максимально тримає кулаки і готовий підставити своє плече»,прокоментував відкриття провадження сам Дмитро Ламза.

Анжела Василевська підкреслила, що «радіти ще рано, бо це лише початок». Призначено підготовче засідання на 25 листопада 2021 року. Представники преси, які хочуть бути присутніми під час засідання, мають писати заяву на суддю (справа № 640/29053/21). Найімовірніше, вільні слухачі з огляду на карантинні заходи не допускатимуться на засідання.

Дмитро Ламза розповідає, що щодо цього провадження дуже багато перешкод «від центральної влади та інших любителів порушувати права людини». Проте обіцяє не зупинятись.

«Ми живемо у правовій державі та маємо жити за законом. Моя команда налаштована на перемогу та ми зробимо все можливе, щоб зазначений наказ МОЗ було скасовано», — заявляє освітянин.

Він запевняє, що сам за вакцинацію, але проти дискримінації тих, хто не вакцинувався.

«Держава мала б раніше думати про організацію кампанії з вакцинації. Не людей робити крайніми, а брати відповідальність на себе», — переконаний Дмитро Ламза.

Він нагадує, що наближається 8 листопада — день, коли невакцинованих освітян мають відсторонити від роботи згідно з наказом МОЗ.

«Я впевнений, що багато моїх колег не знають, як відсторонити людей від роботи. УВАГА! Порушується багато конституційних прав людини!» — заявляє директор.

Він вважає, що буде складно, але готовий і надалі діяти в межах чинного законодавства.

Нагадаємо, київські освітяни виступили проти примусу до вакцинації.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.