Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • «Єдиний побічний ефект менопаузи, про який ніхто не говорить»: коли збільшення грудей стає сюрпризом

«Єдиний побічний ефект менопаузи, про який ніхто не говорить»: коли збільшення грудей стає сюрпризом

«Вважаю, що все ще можу бути доглянутою і модною, не виглядаючи при цьому як татуювання на руці моряка».

3 хв на прочитання18 Липня 2024, 01:21
Анжела Епштейн Анжела Епштейн
Поділитись:

Британська журналістка Анджела Епштейн розповіла, що менопауза спричинила неочікувані зміни в її тілі. Через це їй довелося викинути з шафи безліч речей навіть улюблених. І річ зовсім не в наборі ваги, пише Daily Mail.

Анжела Епштейн каже, що за останні п'ять років її розмір бюстгальтера збільшився «з акуратної чашечки С до досить небажаного Е», хоча стегна і талія залишилися незмінними.

«Втискуючи себе в ці вбрання, я можу наразити будь-кого з близьких на смертельну небезпеку від випадкового ґудзика, що влетить в око. Груди в стилі Джессіки Реббіт, можливо, і пішли б на користь Кім Кардашян, але я виглядаю занадто схожою на Леса Доусона, переодягненого жінкою, ще й із грудьми, з яких можна було б подавати вечерю», — іронізує жінка.

Вона додає, що багато жінок свідчать, що у віці 40+ раптом виявляється, «що вони змушені відмовитися від клаптиків білизни заради бюстгальтерів, які можуть правити за гамак».

Нещодавнє дослідження показало, що кожна п'ята жінка відчуває збільшення розміру грудей після менопаузи. Коли рівень естрогену падає, тканина грудей стає менш щільною і більш жирною. Це ускладнюється тим, що з віком груди стають більш чутливими до збільшення ваги, оскільки неактивні молочні протоки скорочуються та заміщуються жиром.

Анжела до того, як пережила менопаузу і отримала груди «середнього віку

Анжела позує в рожевій сукні під час відпочинку в грецькій сільській місцевості

Якщо цього недостатньо, більші бюсти в середньому віці більш схильні до обвисання, оскільки шкіра втрачає еластичність, а колаген, що запобігає обвисанню, швидко зменшується.

Це обвисання навіть має медичну назву — птоз грудей. Жінка з великими грудьми може помітити, що її соски опустилися на чотири сантиметри. На додачу жир у грудях надзвичайно стійкий до дієт і фізичних вправ: якщо він там з'явився, то вже нікуди не дінеться — чи принаймні його дуже важко позбутися.

Все це певною мірою пояснює, чому у багатьох жінок за п'ятдесят починає відкладатися жир у верхній частині грудей.

За даними Британської асоціації естетичних пластичних хірургів, процедури зі зменшення розміру грудей зараз складають 40 % усіх операцій на грудях, збільшившись більш ніж на чверть за три роки. Проте є альтернатива: вправи, спрямовані на зміцнення м'язів грудей і спини. Це, замість того, щоб зменшити розмір, допоможе поліпшити поставу, забезпечити кращу підтримку грудей і полегшити будь-який дискомфорт.

Модельєр Аманда Вейклі радить прийняти свої вигини. Одна з головних порад щодо стилю: обирайте декольте або V-подібний виріз, що відкриває шию і подовжує пропорції.

«Підкреслюйте ці вигини, а не приховуйте їх. Найголовніше — насолоджуйтеся своїми перевагами з упевненістю!» — каже Аманда

Анжела Епштейн зізнається, що позбувається своїх старих речей, розпродуючи онлайн.

«Час похвалитися своїм майном? Хоробрість мене підводить. Я вирішую, що краще прийму нову реальність моїх грудей середнього віку і одягну струмливі топи та мішкуваті сорочки. Я вважаю, що все ще можу бути доглянутою і модною, не виглядаючи при цьому як татуювання на руці моряка. Будемо сподіватися, що всі покупці на Vinted або eBay отримають задоволення від розпродажу і будуть берегти мої колись цінні покупки — поки вони ще можуть. Ніяких призів у вигляді цицьок», — жартує журналістка.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost