Догори
Дати відгук

Є 6 типів головного болю, і кожен можна усунути природним способом: як це зробити

Проблему можна вирішити за лічені хвилини.

3 хв на прочитання01 Серпня 2023, 07:34
Поділитись:

Головний біль є найбільш поширеним захворюванням. Тип лікування залежить від типу головного болю, з яким стикається людина. Positivemed розповідає про те, як кожен тип головного болю можна усунути за допомогою природного способу.

Шість основних типів головного болю:

  • TMJ (біль перед вухами, біля скронь).
  • Синус (біль над очима, на вилицях).
  • Кластер (біль, що оточує одне око).
  • Напруга (стискаючий біль навколо голови).
  • Шия (біль у верхній частині шиї й у потилиці).
  • Мігрень (пульсуючий біль, що супроводжується проблемами зору та нудотою).

На щастя, є природні засоби лікування цих захворювань.

Головний біль TMJ. Проблеми з щелепою є причиною головного болю TMJ. Не допускайте напруги у щелепі, застосовуючи теплий компрес просто у верхній частині щелепи. Вправи нижньої щелепи, які виконуються після стиснення, такі як відкриття та закриття щелепи, а потім переміщення їх з боку в бік, перешкоджає переходу напруги в головний біль. Виконайте цю процедуру тричі. Загальні методи зниження стресу, такі як медитація, йога та дихальні вправи, також можуть зменшити напругу та запобігти цим неприємним головним болям.

Синус. Головні болі синуса викликані набряком у пазухах і носі. Першим кроком у лікуванні головного болю синуса є дуже рідкісний слиз з вологістю у вигляді використання зволожувача, пари та пиття гарячого чаю. Наступним кроком є зрошення синусів розчином, що складається з води, 1/2 чайної ложки не йодованої солі та тріски харчової соди. Помістіть цю суміш у колбу для зрошення або пляшку для полоскання синуса, щоб ефективно очистити слиз, бактерії та повітряний пил. У цей час чергуйте гарячі та холодні компреси на очах та носі, щоб забезпечити швидке полегшення болю.

Кластер. Кудзу, рослина, що походить з Азії, може полегшити ці болючі атаки. Мелатонін також лікує нічні напади головного болю. Акупресура, акупунктура та терапевтичне обстеження можуть також мати деякий успіх у полегшенні болю.

Напруга. Застосування олії перцевої м'яти на волосяний покрив дозволяє охолоджуючим властивостям розслаблювати напружені м'язи голови та шиї, а гарячий імбирний чай працює так само швидко, як аспірин. Напруженість зазвичай спричинена стресом і відсутністю сну, тому спробуйте природні методи релаксації, такі як регулярні фізичні вправи, медитація та йога, щоб заснути та впоратися з повсякденними стресами з меншим тиском.

Шия. Головний біль через шию зазвичай викликаний проблемами верхньої частини спини, плечей і шиї, що поширюються по голові. Жорсткість у шиї, яка не підтримується належним чином, є основною причиною головного болю. Підтримайте шию з покращеною поставою та використовуйте йогу, щоб вирівняти м'язи шиї. Прийміть гарячу ванну, щоб розслабити м'язи, а потім попросіть когось масажувати шию та плечі маленькими круговими рухами. Зміцнюйте м'язи шиї, займаючись плаванням, та розміщуйте подрібнений лід на шиї, щоб зменшити запалення.

Мігрень. Експерти вважають, що неправильно витлумачені нервові сигнали є причиною мігрені. Акупресура може ефективно лікувати мігрень, застосовуючи тиск на ділянці, які можуть полегшити біль. Ви також можете зробити акупунктуру, сильно натиснувши між першим і другим пальцями ніг протягом 3 – 5 хвилин. Також олія соняшника може ефективно лікувати мігрені, зменшуючи запалення та тиск нервів.

Також ми писали, що влітку частіше болить голова — це має свої причини: консультує невролог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost