Догори
Дати відгук

Яйця по-шотландськи — просто, смачно і ситно

Вони смажаться у фритюрі 1,5-2 хвилини, але перед цим потрібно все приготувати.

1 хв на прочитання13 Грудня 2022, 07:23
Поділитись:

Відомо, що найкорисніше їсти яйця на сніданок. Але готувати їх можна дуже по-різному. Наприклад, приготувати яйця по-шотландськи.

Інгредієнти:

яйця перепелині — 7 шт.;

фарш курячий — 200 г;

зелень петрушки — 10 г;

борошно — 1/4 склянки;

сухарі панірувальні — 1/2 склянки;

яйце куряче — 1 шт.;

сіль за смаком;

приправа для курки — за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

олія — 1 л.

Приготування.

Заздалегідь відварити круто перепелині яйця, остудити й очистити.

Курячий фарш заправити сіллю, перцем і приправою для курки.

Додати листя петрушки.

Взяти 50 г курячого фаршу і сформувати коржик. По центру викласти варене яйце і повністю закрити його фаршем, формуючи кульку.

Обваляти кульки в борошні, занурити у збите куряче яйце й обваляти в сухарях.

Дати їм охолонути у холодильнику протягом 30 хвилин.

У розігріту олію викласти яйця по-шотландськи і смажити у фритюрі 1,5-2 хвилини на середньому вогні.

Викласти золотисті кульки на серветки, щоб забрати надлишки жиру.

Яйця по-шотландськи готові.

Також ми розповідали про бутерброди з яйцями на сніданок — надзвичайно простий рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.