Японія вдосконалює систему водовідведення у столиці для боротьби з паводками

1 хв на прочитання04 Жовтня 2024, 07:16
ФОТО: Підземна система водовідведення у Токіо / Reuters

Через посилення інтенсивності опадів система водовідведення у Токіо не справляється з надлишковими водними масами.

У столиці Японії збільшують мережу підземних тунелів і резервуарів для захисту міста від затоплень. Через посилення інтенсивності опадів ця система резерву не завжди справляється з надлишковою водою, повідомляє Reuters.

Інфраструктуру підземних систем у Токіо вдосконалюють для протидії паводкам, зокрема розширюють резервуар, відомий як "собор". Система колекторів здатна поглинати до 75 мм опадів, але через часті шторми, які приносять до 100 мм води, її можливостей не вистачає.

Поблизу міста функціонує комплекс тунелів, відомий як "Підземний канал скидання столичної агломерації". Він збирає дощову воду під час сильних злив і захищає місто від затоплень. Однак кліматичні зміни та погіршення погодних умов змушують владу модернізувати систему.

ФОТО: Підземна система водовідведення у Токіо / Reuters

Будівництво тунелів тривало 13 років і коштувало 163 мільярди доларів. З моменту запуску у 2006 році система допомогла уникнути серйозних збитків від повеней. Величезні колони та тунелі збирають дощову воду і через систему з 63 км тунелів перенаправляють її до водосховища.

Однак система не змогла запобігти затопленню понад 4000 будинків під час тайфунів у червні 2023 року. Це спонукало владу виділити фінансування на вдосконалення мережі дамб і систем водовідведення.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: