Догори
Дати відгук

Який суп шкідливий і підвищує «поганий» холестерин, а який корисний і має 12 амінокислот

Який суп вкрай шкідливий для здоров’я, тому його не можна часто їсти. А який, навпаки, приносить лише користь.

2 хв на прочитання30 Березня 2024, 23:24
 Шкідливий і корисний супи Найкращий суп для організму та рецепт Шкідливий і корисний супи Найкращий суп для організму та рецепт
Поділитись:

Вживаючи суп, ви допомагаєте організмові активно виділяти шлунковий сік та активізувати процес травлення. Також він відновлює водно-електролітний баланс та зігріває холодної пори року. А ще суп допомагає іншим стравам швидше засвоюватися. Але є страви, які неварто  їсти часто.

Шкідливий для здоров’я

Незважаючи на те, що це дуже насичена, навариста і смачна страва, зловживати цим супом не варто. Мова йде про солянку, яка  досить пряна й жирна, має в собі кілька видів м’яса й копченостей. Через таку кількість жирів може виникнути загострення деяких хронічних захворювань.

Солянка може подразнювати шлунок, тому її не варто їсти тим людям, які мають гастрит і виразку шлунку. Негативно цей суп також впливає на серцево-судинну систему, оскільки має велику кількість м’яса й сала. А тваринні насичені жири у великій кількості можуть підвищувати «поганий» холестерин.

Окрім того, в цей суп додають велику кількість кислих продуктів – каперси, мариновані огірки й лимон. Ці продукти небезпечні для людей, які мають підвищену кислотність і захворювання підшлункової залози.

Який суп найкорисніший для організму

Лікарі та дієтологи в один голос переконують нас, що найкориснішим є сочевичний суп-пюре. В чому ж його користь? Сочевиця містить 12 амінокислот, клітковину та рослинні білки. Тому цей суп має здатність зміцнювати імунітет, запобігає хворобам серця й кишківника. І допомагає тримати тіло в ідеальній формі.

Рецепт сочевичного супу-пюре

Для приготування супу необхідно взяти 200 грамів червоної сочевиці, 2 картоплі, 1 моркву, 1 цибулину, 1 лимон, 50 грамів вершкового масла, зелень, сіль і перець за смаком.

Перед приготуванням сочевицю потрібно замочити на ніч, варити її необхідно на слабкому вогні близько години. Тим часом чистимо картоплю, цибулю і моркву. Цибулю треба нарізати, моркву натерти та обсмажити овочі до золотавого кольору. Далі ріжемо картоплю та додаємо її в суп, доливши води, якщо потрібно. Після того, як звариться картопля, варто додати обсмажені моркву та цибулю, посолити суп і варити до повної готовності усіх овочів.

Щойно суп буде готовий, до нього потрібно додати трохи вершкового масла та перетерти блендером до консистенції пюре. Під час цього процесу можна долити м’ясного чи овочевого бульйону. Готовий суп-пюре посипаємо зеленню та подаємо до столу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Thespruce.com
Небезпечні рослини для тварин: захистіть своїх улюбленців!
3 хв на прочитання3 години тому
Юлія Свириденко. Фото з відкритих джерел
Можлива наступниця Шмигаля: хто така Юлія Свириденко і що чекає на неї у кріслі прем'єра
3 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Реєстр біометану в Україні адаптували до стандартів ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ілюстративне
Кабмін провів кадрові призначення у Держслужбі у справах дітей та Держагентстві "ПлейСіті"
1 хв на прочитанняВчора
Безпека, гарантії та страхування: "Метінвест" окреслив ключові умови для відновлення промисловості
2 хв на прочитанняВчора
Лляне поле на місці падіння метеорита: як фермер на Полтавщині поєднав космос та органічне землеробство
1 хв на прочитанняВчора
Біометрія замість штампів: з осені 2025 року зміниться перетин кордону ЄС для українців
2 хв на прочитанняВчора
Готові до несподіваних поворотів? Ретроградний Меркурій вже на порозі
3 хв на прочитанняВчора