Догори
Дати відгук

Який суп шкідливий і підвищує «поганий» холестерин, а який корисний і має 12 амінокислот

Який суп вкрай шкідливий для здоров’я, тому його не можна часто їсти. А який, навпаки, приносить лише користь.

2 хв на прочитання30 Березня 2024, 23:24
 Шкідливий і корисний супи Найкращий суп для організму та рецепт Шкідливий і корисний супи Найкращий суп для організму та рецепт
Поділитись:

Вживаючи суп, ви допомагаєте організмові активно виділяти шлунковий сік та активізувати процес травлення. Також він відновлює водно-електролітний баланс та зігріває холодної пори року. А ще суп допомагає іншим стравам швидше засвоюватися. Але є страви, які неварто  їсти часто.

Шкідливий для здоров’я

Незважаючи на те, що це дуже насичена, навариста і смачна страва, зловживати цим супом не варто. Мова йде про солянку, яка  досить пряна й жирна, має в собі кілька видів м’яса й копченостей. Через таку кількість жирів може виникнути загострення деяких хронічних захворювань.

Солянка може подразнювати шлунок, тому її не варто їсти тим людям, які мають гастрит і виразку шлунку. Негативно цей суп також впливає на серцево-судинну систему, оскільки має велику кількість м’яса й сала. А тваринні насичені жири у великій кількості можуть підвищувати «поганий» холестерин.

Окрім того, в цей суп додають велику кількість кислих продуктів – каперси, мариновані огірки й лимон. Ці продукти небезпечні для людей, які мають підвищену кислотність і захворювання підшлункової залози.

Який суп найкорисніший для організму

Лікарі та дієтологи в один голос переконують нас, що найкориснішим є сочевичний суп-пюре. В чому ж його користь? Сочевиця містить 12 амінокислот, клітковину та рослинні білки. Тому цей суп має здатність зміцнювати імунітет, запобігає хворобам серця й кишківника. І допомагає тримати тіло в ідеальній формі.

Рецепт сочевичного супу-пюре

Для приготування супу необхідно взяти 200 грамів червоної сочевиці, 2 картоплі, 1 моркву, 1 цибулину, 1 лимон, 50 грамів вершкового масла, зелень, сіль і перець за смаком.

Перед приготуванням сочевицю потрібно замочити на ніч, варити її необхідно на слабкому вогні близько години. Тим часом чистимо картоплю, цибулю і моркву. Цибулю треба нарізати, моркву натерти та обсмажити овочі до золотавого кольору. Далі ріжемо картоплю та додаємо її в суп, доливши води, якщо потрібно. Після того, як звариться картопля, варто додати обсмажені моркву та цибулю, посолити суп і варити до повної готовності усіх овочів.

Щойно суп буде готовий, до нього потрібно додати трохи вершкового масла та перетерти блендером до консистенції пюре. Під час цього процесу можна долити м’ясного чи овочевого бульйону. Готовий суп-пюре посипаємо зеленню та подаємо до столу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Зображення згенеровано ШІ
Туреччина заявляє права на денер-кебаб у ЄС — Німеччина проти
1 хв на прочитання10 годин тому
Сніданок із кабачків Нсмачніша страва Рецепт приготування
“Королівський” сніданок або обід із кабачків: найсмачніша страва із простих продуктів
1 хв на прочитання14 годин тому
Земельний податок Агробізнес Законопроєкт
В Україні хочуть продовжити строк звільнення від земельного податку для певної категорії бізнесу
2 хв на прочитання17 годин тому
Зображення згенероване ШІ
Літній сирний десерт для тих, хто худне — надзвичайно легкий рецепт
1 хв на прочитання19 годин тому
Огірки по-фінськи: рецепт закрутки на зиму від Євгена Клопотенка
1 хв на прочитанняВчора
Затверджено Порядок проведення моніторингу земель і ґрунтів
1 хв на прочитанняВчора
Рецепт приготування маринованих кабачків, які на смак не відрізнити від грибів
1 хв на прочитанняВчора
Африканська чума свиней (АЧС) активно шириться Україною: зафіксовано вже у п'ятьох областях
1 хв на прочитанняВчора