Догори
Дати відгук

Яку воду потрібно пити, щоб худнути максимально швидко й ефективно: поради дієтолога

Як схуднути правильно, щоб разом із кілограмами не втратити здоров’я.

4 хв на прочитання23 Липня 2021, 07:32
Вода Вода
Поділитись:

Дієтолог Борис Скачко розповів, яку воду найчастіше обирають люди, котрі хотіли би схуднути.

Неочищена вода

«Таку воду п’є багато людей, і якщо вам дуже пощастить і з такою водою в організм потраплять збудники холери, то гарантовано 15 кг навіть не надлишкової ваги ви втратите. Щоправда, разом зі здоров’ям. Якщо ж ви менш таланистий і до вашого організму з водою потраплять збудники менш агресивних інфекцій, то зниження ваги може бути 4–6 кг на день, але здоров’я ви також втрачатимете. Тому робіть вибір для себе. Я би неочищену воду не радив пити ні для зниження ваги, ні для здоров’я, тому що втратити можна або те або інше, або все разом», — говорить Борис Скачко.

Очищена вода. Мається на увазі вода, очищена не лише від збудників бактеріальних, вірусних, грибкових інфекцій, глистних, паразитарних інвазій, а також від екотоксинів, але не переочищена.

«Переочищена (дистильована) вода потрібна лише тоді, коли у вас є ниркова недостатність вона допоможе вам вивести додаткову кількість утворених за ніч шлаків і токсинів. Із нею ви втратите частину тепла. Але, на жаль, така вода не підготує вашу травну систему до наступного правильно проведеного дня. Проте частковий результат ви отримаєте. Щоб отримати більше, слід враховувати, що ви хочете отримати після того, як прокинулись і випили воду. А саме: якщо ви хочете займатися спортом, то я скажу вам: правильна відповідь для вас це вода лужна: ви не лише знизили в’язкість крові, а й створили лужний резерв. Якщо ж ви хочете використати воду для того, аби правильно перекусити чи поснідати, тоді воду слід пити не лужну, а підкислену. Або можете пити воду з додаванням гелю алое вера — він чудово стимулює травну систему, підготує її до правильного сніданку, і ви повноцінно зможете перетравити білкову їжу, яка підігріватиме ваші обмінні процеси, зменшуватиме ваш біологічний вік і допомагатиме вам правильно знижувати вагу», — розповідає Борис Скачко.

Лікар говорить, що можна додавати інші інгредієнти — сік цитрусових, малини тощо. Проте кожен сік має свій спектр призначень, показів і протипоказів, і дієтолог не радить експериментувати — якщо вам потрібно більше інформації, проконсультуйтеся з лікарем.

Тала вода

Дієтолог кваліфікує її як достатньо простий спосіб отримати практично дистильовану воду, видаливши з неї різноманітні екологічні токсини, надлишок солей. Але Борис Скачко не радить пити багато такої води за ниркової недостатності.

«Інакше кажучи, якщо ви вже худнули й використовували для схуднення білкові дієти, то в цьому разі дуже сильно порушується видільна функція нирок, і тала вода вам може допомогти», — говорить він.

Структурована вода

Дієтолог пояснює, що в динаміці вона буде радше гальмувати обмінні процеси, бо в ній молекули пов’язані між собою, а потрапляє в кров вода не у вигляді якоїсь структури, а через найдрібніші пори, призначені для руху молекул води по одній.

«Інакше кажучи, для того, аби доставити цю воду в організм, треба зруйнувати цю структуру. Ваш організм має попрацювати над руйнуванням структурованої води, витративши частину енергії. Тут ви також отримуєте невеликий бонус для зниження води, але не для поліпшення обмінних процесів в організмі», — говорить Борис Скачко.

Артезіанська вода

Дієтолог застерігає: хоча це найбільш екологічно чиста вода, але слід упевнитися, що труби, якими вона надходить із достатньо глибокої свердловини, «чисті та невинні» стосовно збудників бактеріальних або грибкових інфекцій.

«Дуже часто у водогінній воді можна зустріти токсини мікроміцетів це мікроскопічні гриби, які живуть у водогінних трубах, і дуже складно їх звідти видалити. Єдиний спосіб убезпечити свій організм від цих токсинів фільтрувати артезіанську воду. У такому разі у ваш організм потраплятиме тільки вода, і тоді вона зможе брати участь в обміні речовин і, головне, безпечним чином знижувати вам вагу», — говорить дієтолог.

Він наголошує: зниження ваги не дає за замовчуванням поліпшення здоров’я, і на це слід зважати, вирішуючи схуднути.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Сучасні низьковуглецеві технології в Україні
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитання46 хвилин тому
Пів України накриють морози
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитаннягодина тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання2 години тому
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання4 години тому
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитання5 годин тому
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитання6 годин тому
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання8 годин тому
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання10 годин тому