Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Якщо навіть компресійний трикотаж не допомагає: флеболог розповідає, що робити, коли від сидячої роботи набрякають ноги

Якщо навіть компресійний трикотаж не допомагає: флеболог розповідає, що робити, коли від сидячої роботи набрякають ноги

Тільки простежте, щоб вам було зручно сидіти.

1 хв на прочитання06 Жовтня 2023, 17:23
Поділитись:

Є чимало людей, які працюють за комп'ютером, сидячи весь робочий день із невеликою перервою на обід. Від цього набрякають ноги. Можна придбати компресійний трикотаж — щоправда, від його використання може здатися, що в ньому ноги набрякають ще більше. Що можна вдіяти? Про це розповідає лікар флеболог-хірург Ольга Дубровська.

В ідеалі, звісно, бажано відвідати профільного фахівця. Набряки стоп — це специфічний синдром, який може з'явитися як при лімфатичних набряках, так і, наприклад, при проблемах із щитоподібною залозою. Знову ж таки, фахівець може і допомогти підібрати клас гольфів.

Що можна зробити в екстрених ситуаціях удома, окрім компресійних панчіх? Можна використовувати контрастний душ — чергування теплої та прохолодної води. Якщо є можливість, вставайте та ходіть кожні 5-10 хвилин. Якщо такої можливості немає, стукати не потрібно. Краще робити перекати з п'яти на носок, аби включити в роботу литковий м'яз і тим самим покращити відтік рідини. Використання гелів теж може допомогти — наприклад, Детрагель. Перед сном, якщо все набрякло, наносите тонким шаром на стопи і лягайте спати.

Якщо ви постійно сидите за комп'ютером, спробуйте щось поставити під ноги: маленьку табуреточку, тумбочку. Себто сидіти не зовсім ногами вниз, а ставити їх на невелике підвищення. Тоді є ймовірність, що також набряки зменшаться. Тільки простежте, щоб вам було зручно сидіти.

Також ми писали, що з погляду флебології сидіти нога на ногу не шкідливо, варикоз від цього не розвинеться — розповідає лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.