Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Із погляду флебології сидіти нога на ногу не шкідливо, варикоз від цього не розвинеться — розповідає лікар

Із погляду флебології сидіти нога на ногу не шкідливо, варикоз від цього не розвинеться — розповідає лікар

Але неврологи і ортопеди вас точно не похвалять.

1 хв на прочитання08 Вересня 2023, 17:13
Поділитись:

Існує думка, що якщо сидіти нога на ногу — обов'язково заробиш варикоз. Насправді це не так, говорить хірург-флеболог, лімфолог та УЗД-діагност Ольга Дубровська.

Вона наголошує, що механічно впливати собі на вени в ногах досить непросто.

«Спробуйте зараз покласти одну ногу на іншу. А тепер спробуйте продавити ногою коліно. Не виходить? Але тоді як у вас при розслабленій позі вдасться стиснути вену, яка захищена шкірою і щільною м'язовою стінкою. Перетворити потужний потік крові на слабкий струмок таким чином — це щось на рівні фантастики», — підкреслює флеболог.

Вона говорить, що якщо хтось говорить «а ось я сидів, сидів, і в мене тепер справді вилізла вена», то це не так — варикоз у такої людини був в анамнезі, а згодом став просто помітнішим.

«Тож із позиції флебології — сидіть собі, будь ласка. Хоч нога на ногу, хоч навпочіпки, хоч як. Але неврологи і ортопеди вас точно не похвалять. Впливати таким чином на нерв якраз можна, в цьому випадку ви відчуєте оніміння і дрижаки. А сама поза поступово призводить до перекосу тазу та порушення постави — теж нічого доброго», — говорить Ольга Дубровська.

Раніше ми писали, чим загрожує поза «нога на ногу».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.