Догори
Дати відгук

Якою цього року буде зима?

Суперечливі прогнози про аномально теплу або аномально холодну зиму в Україні поширюють приватні метеорологи, яким не можна довіряти.

1 хв на прочитання19 Листопада 2020, 13:48
Поділитись:

Прийдешній зимовий сезон буде характеризуватися різкими змінами погодних умов. Про це повідомив голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда в ефірі одного з українських телеканалів.

"Зима буде з підвищеним температурним режимом проти норми. Причому значно підвищеним: температура буде вищою на 2-4 градуси, ніж була 30 років тому. Також - з нестійким сніговим покривом. Похолодання - будуть, але будуть короткочасними. Але й можуть бути досить жорсткими", - розповів синоптик.

Щодо суперечливих прогнозів про аномально теплу або аномально холодну зиму в Україні, Кульбіда заявив, що їх поширюють приватні метеорологи, яким не можна довіряти.

"Інформація про дуже холодну зиму практично щороку "гуляє" по Європі й Україні. І це пов'язане з діяльністю приватних метеорологів, які дають відповідні коментарі, які зараз є можливість поширювати по всьому світові", - сказав Кульбіда.

Він зазначив, що для отримання об'єктивних даних треба стежити за тенденціями в змінах клімату.

До слова, раніше ми писали, що перший місяць зими обіцяє дивувати українців снігом з дощами та морозами. Чимало людей вже зараз цікавляться, якою буде погода на Новий рік, і чи вдасться дітей покатати на санчатах.

Народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував морози на Миколу, відлигу на Новий рік, три "плюсових" і два "мінусових" періоди. За його розрахунками, "перша семиднівка грудня буде з плюсовою температурою, +4...+5 °С". 6 грудня пройде сніг з дощем.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost