Догори
Дати відгук

У грудні будуть і сильні морози, і «зимове бабине літо»

На Миколая, 19 грудня, можливий нічний мороз.

2 хв на прочитання18 Листопада 2020, 09:37
pixabay pixabay
Поділитись:

Перший місяць зими обіцяє дивувати українців снігом з дощами та морозами. Чимало людей вже зараз цікавляться, якою буде погода на Новий рік, і чи вдасться дітей покатати на санчатах.

Тож яка буде погода на новорічні свята розповіли народні синоптики Леонід Горбань та Володимир Деркач, пише  meteoprog.ua. 

Народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував морози на Миколу, відлигу на Новий рік, три "плюсових" і два "мінусових" періоди. За його розрахунками, "перша семиднівка грудня буде з плюсовою температурою, +4...+5 °С". 6 грудня пройде сніг з дощем.

З 8 по 14 грудня встановляться морози на рівні -9...-11 °С. 8 і 11 грудня можливий сніг. З 13 грудня прийде нове потепління, і до 17 грудня повітря буде прогріватися до +4...+5 °С. 15 грудня можливий сніг з дощем, 17 грудня - дощ.

З 18 по 28 грудня очікується тривалий морозний період, коли температура повітря буде опускатися на 10-13 градусів нижче нуля. 18-20 грудня і 27-28 грудня можливий снігопад. Таким чином, в день святого Миколая, який випадає на 19 грудня, в Україні буде мороз і сніг, прогнозує народний синоптик.

Але за кілька днів до Нового року почнеться відлига. 29-31 грудня температура повітря стане плюсовою, +1...+3 °С. 29-30 грудня може пройти сніг з дощем.

"У січні буде три відлиги і три періоди морозів, але сильних морозів не очікується", - додав Леонід Горбань. Він також уточнив, що його розрахунки актуальні для центральних регіонів України, включаючи Київ.

За оцінками Володимира Деркача, в перших числах грудня очікується чергове похолодання. У період до 10 грудня очікується невелике потепління, можуть пройти опади. 9-11 грудня може знову похолодати.

Поблизу дати 15 грудня в Україні можуть встановитися плюсові температури, але на Миколая, 19 грудня, можливий нічний мороз.

У період з 20 грудня народний синоптик спрогнозував аномально теплу погоду, яку він назвав "зимовим бабиним літом".

В останні дні року Володимир Деркач пообіцяв невеликі морози і опади у вигляді снігу.

Відомо, у найближчі два дні засніжить всю Україну.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.