Що потрібно їсти, щоб зберегти здоров'я, виглядати молодо та почувати себе якнайкраще. Експерти рекомендують продукти, які містять багато антиоксидантів, поліфенолів, вітамінів і мінералів. Ці продукти потрібно їсти у будь-якому віці, але особливо вони актуальні для жінок після 50 років.
Особливо мигдаль та бразильські горіхи. Чому вони? Саме ці горіхи в найбільшій кількості виробляють феноли, а також мінеральний селен, які необхідності для пружності та еластичності шкіри. Окрім того, антиоксиданти, яких також багато в цих продуктах, крім того, що зменшують ознаки старіння, ще й, як відомо, захищають шкіру від раку. А корисні омега-3 жири допомагають зменшити накопичення жиру в черевній порожнині.
Найцінніший для жінок старше 50 в цьому продуктові - це ресвератрол, антиоксидант з потужними антивіковими властивостями для організму. Саме ресвератрол активує білок, який сприяє довголіттю і покращенню фізичного здоров’я.
Відомо, що цільні зерна знижують рівень шкідливого холестерину, а завдяки високому вмісту клітковини сприяють гарному травленню, підвищує рівень енергії. Але не всі знають, що вівсянка забезпечує організм марганцем, а він дуже необхідний для засвоєння шкірою таких речовин, як холін, тіамін, біотин, вітамін С.
Лікопін, який рідко ще в яких продуктах зустрічається, а у в помідорах його багато, забезпечує захист від шкідливих ультрафіолетових променів, дозволяє шкірі виглядати здоровішою та молодшою. Не треба забувати, що калій, він також є у помідорах, зміцнює кістки та зуби.
В них багато вітаміну С. А саме цей вітамін потрібний для синтезу колагену. Вітамін С прискорює виробництво клітин шкіри, робить шкіру пружною, а волосся - блискучим та здоровим. Вітаміни B та B9 запобігають висипам на шкірі.
Морква багата вітаміном А, який захищає від передчасного старіння шкіри, впливає на її загальний стан і навіть допомагає при лікуванні обморожень, опіків та ран.