Догори
Дати відгук

Які проблеми з очима виникають при діабеті

Як рівень цукру в крові впливає на здоров’я

1 хв на прочитання21 Січня 2023, 16:30
Поділитись:

Люди з діабетом можуть помітити, як рівень цукру в крові впливає на здоров’я. Одним з найбільш поширених наслідків захворювання є порушення зору.

Про те, як діабет впливає на здоров’я очей, пише портал All About Vision.

Розмитий зір

Розмитий, затуманений зір, як правило, є одним з перших симптомів діабету. Тривалі зміни рівня цукру можуть призвести до пошкодження кришталика всередині ока, що погіршує чіткість зору. Однак проблему можна усунути, контролюючи рівень цукру в крові.

Діабетична ретинопатія

Діабетична ретинопатія-це захворювання, при якому підвищений цукор в крові змінює стінки кровоносних судин, роблячи їх більш проникними, що створює ряд проблем із зором. Ранні стадії діабетичної ретинопатії можуть не викликати явних симптомів, проте консультації з лікарем все одно необхідні. При відсутності лікування діабетична ретинопатія може призвести до втрати зору.

Глаукома

Діабет може збільшити ризик розвитку глаукоми – це група офтальмологічних хвороб, при яких відзначається періодичне або постійне підвищення внутрішньоочного тиску, погіршення відтоку водянистої вологи і зниження гостроти зору. Фахівці нагадують, що глаукома може привести до втрати зору.

Катаракта

За даними медиків, у людей з діабетом ймовірність розвитку катаракти значно вище, ніж у людей, які не страждають діабетом. Катаракта-це серйозне захворювання, що характеризується помутнінням кришталика ока і приводить до часткової, а в деяких випадках до повної сліпоти. Зазвичай розвивається після 40 років, але у людей з діабетом може проявитися раніше.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.