Усі знають, що при тривалому варінні фрукти втрачають практично всі свої корисні властивості. Тому пропонуємо швидкий рецепт варення, який дозволить ласощам зберегти всі вітаміни і простояти хоч кілька років.
Час підготовки | Час приготування | Порції |
12 годин | 5 хвилин
| 4 |
Інгредієнти на 1 л варення:
сік лимона — 4 ст. л. (якщо варення вишневе, не потрібен)
будь-які ягоди — 1 кг
цукор — 1 кг
Приготування.
1) Ягоди добре промити. Якщо у вас дрібні фрукти (черешня, вишня, абрикоса, слива), потрібно з кожного фрукта видалити кісточку. Після цього слід насипати цукор і поставити в холодильник на ніч.
2) Уранці каструлю з ягодами та цукром поставити на невеликий газ і безперервно помішувати дерев’яною ложкою, щоб не підгоріло. Щойно варення закипить, додати сік лимона і продовжити варити ще 5 хвилин.
3) У заздалегідь вимиті та стерилізовані банки розлити готове варення та закрутити. Якщо ви використовуєте банки з кришкою, що загвинчується, то такі кришки також слід добре простерилізувати. Якщо правильно закатати банки, то таке швидке варення може зберігатися за кімнатної температури, не вибухаючи і не прокисаючи.
4) Далі банки необхідно закутати і поставити дном догори, доки не охолонуть.
Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.