Як зварити варення з будь-яких ягід за 5 хвилин

1 хв на прочитання09 Липня 2022, 22:40

Але для цього потрібно заздалегідь приготувати все нобхідне.

Усі знають, що при тривалому варінні фрукти втрачають практично всі свої корисні властивості. Тому пропонуємо швидкий рецепт варення, який дозволить ласощам зберегти всі вітаміни і простояти хоч кілька років.

Час підготовки

Час приготування

Порції

12 годин

5 хвилин

 

4

Інгредієнти на 1 л варення:

сік лимона — 4 ст. л. (якщо варення вишневе, не потрібен)

будь-які ягоди — 1 кг

цукор — 1 кг

Приготування.

1) Ягоди добре промити. Якщо у вас дрібні фрукти (черешня, вишня, абрикоса, слива), потрібно з кожного фрукта видалити кісточку. Після цього слід насипати цукор і поставити в холодильник на ніч.

2) Уранці каструлю з ягодами та цукром поставити на невеликий газ і безперервно помішувати дерев’яною ложкою, щоб не підгоріло. Щойно варення закипить, додати сік лимона і продовжити варити ще 5 хвилин.

3) У заздалегідь вимиті та стерилізовані банки розлити готове варення та закрутити. Якщо ви використовуєте банки з кришкою, що загвинчується, то такі кришки також слід добре простерилізувати. Якщо правильно закатати банки, то таке швидке варення може зберігатися за кімнатної температури, не вибухаючи і не прокисаючи.

4) Далі банки необхідно закутати і поставити дном догори, доки не охолонуть.

Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: