Варіантів курячого бульйону існує величезна безліч, якісь підходять для супу, інші - для простого бульйону з локшиною. Про те, як правильно зварити курячий бульйон смачно - розповімо далі.
Курячий бульйон може стати окремою стравою, а може - основою для рідкої страви. У будь-якому випадку, необхідно знати які інгредієнти можуть зробити його краще.
Для того, щоб за підсумком смак був більш насиченим і різноманітним, можна додати цибулину, моркву, селеру, зелень, перець горошком, лавровий лист і сіль. Також любителі можуть додати часник і печериці. У тому випадку якщо ви любите білі гриби - можна спробувати подрібнити сушений гриб в пудру і додати в бульйон в самому кінці. Всі ці продукти особливо підкреслять смак курки.
Враховувати час приготування бульйону - важливо. Як і час приготування будь-якої іншої страви. В даному випадку все залежить від віку птиці. Домашня курка може варитися довго - від 1 до 2 годин. Ті частини курки, які купуються спочатку для обсмажування - можуть варитися менше, близько 40 хвилин. Універсальне правило одне - чим більше шматок м'яса, тим довше воно вариться.
Для того, щоб зварити бульйон з курячого філе - багато зусиль прикладати не доведеться. Достатньо всього лише наповнити каструлю водою до половини, довести її до кипіння і посолити. Потім необхідно опустити охолоджене філе в окріп і додати інгредієнти для смаку, про які ми писали вище. Для магазинного продукту до готовності вистачить і 20 хвилин, а ось домашнє філе буде варитися близько 1,5 години на повільному вогні.