Як зварити смачний бульйон з курки: 9 інгредієнтів для різноманітності

2 хв на прочитання18 Квітня 2023, 11:40

Курячий бульйон - універсальна страва на всі часи.

Варіантів курячого бульйону існує величезна безліч, якісь підходять для супу, інші - для простого бульйону з локшиною. Про те, як правильно зварити курячий бульйон смачно - розповімо далі.

Як зварити смачний бульйон з курки - головні інгредієнти

Курячий бульйон може стати окремою стравою, а може - основою для рідкої страви. У будь-якому випадку, необхідно знати які інгредієнти можуть зробити його краще.

Для того, щоб за підсумком смак був більш насиченим і різноманітним, можна додати цибулину, моркву, селеру, зелень, перець горошком, лавровий лист і сіль. Також любителі можуть додати часник і печериці. У тому випадку якщо ви любите білі гриби - можна спробувати подрібнити сушений гриб в пудру і додати в бульйон в самому кінці. Всі ці продукти особливо підкреслять смак курки.

Скільки варити курячий бульйон - терміни приготування

Враховувати час приготування бульйону - важливо. Як і час приготування будь-якої іншої страви. В даному випадку все залежить від віку птиці. Домашня курка може варитися довго - від 1 до 2 годин. Ті частини курки, які купуються спочатку для обсмажування - можуть варитися менше, близько 40 хвилин. Універсальне правило одне - чим більше шматок м'яса, тим довше воно вариться.

Як зварити курячий бульйон з філе - простий спосіб

Для того, щоб зварити бульйон з курячого філе - багато зусиль прикладати не доведеться. Достатньо всього лише наповнити каструлю водою до половини, довести її до кипіння і посолити. Потім необхідно опустити охолоджене філе в окріп і додати інгредієнти для смаку, про які ми писали вище. Для магазинного продукту до готовності вистачить і 20 хвилин, а ось домашнє філе буде варитися близько 1,5 години на повільному вогні.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: