Догори
Дати відгук

Як зварити смачну каву в домашніх умовах: секрети бариста розкрито

Більше немає сенсу витрачати шалені гроші на популярний напій і спонсорувати кав'ярні

2 хв на прочитання14 Жовтня 2023, 21:00
Поділитись:

Ви напевно хоч раз замислювалися про те, як зварити смачну каву в домашніх умовах. Але ж приготування напою, що бадьорить, не вимагає ступеня вченого або магістра таємних наук.

Ми зібрали корисні поради, які допоможуть зварити ідеальну каву на ранок. На смак вона вийде навіть кращою, ніж у бариста з кав'ярень.

Але перед початком ви маєте запам'ятати, що чудовий смак і той самий запаморочливий запах забезпечать тільки цільні зерна кави.

Річ у тім, що мелений продукт з часом невблаганно втрачає аромат у процесі дегазації, тож молоти його рекомендується безпосередньо перед приготуванням напою.

Як зварити смачну каву в домашніх умовах

Хороша кавомолка — один із найважливіших інструментів під час заварювання кави. Розмір частинок визначає, наскільки швидко аромати виходять із зерен: дрібніші витягуються швидше, ніж більші.

Якщо хочете створити щось неперевершене, подрібнені частинки мають бути приблизно однакового розміру, тоді вони заварюватимуться з однаковою швидкістю та забезпечать насичений смак і яскравий аромат.

Значення має навіть якість води. Якщо вона має неприємний смак або дивний запах, то й кава виявиться з такими ж властивостями. Використання очищеної води — основне правило приготування смачного напою.

Щоб приготувати каву ідеальною вдома вода повинна мати оптимальну температуру: від 90 до 96 градусів за Цельсієм. 

Якщо бажаєте отримати напій із тією самою кислинкою, тоді заварюйте його з підігрітою максимум до 90 градусів водою. 

Якщо вам до вподоби більш гіркий смак, тоді температура води має перевищувати 96 градусів.

Як готувати каву у френч-пресі

Європейці часто готують традиційний ранковий напій саме за допомогою цього нехитрого пристосування.

Воно складається з посудини та преса, який відокремлює воду і частинки, щоб позбутися домішок. Це дуже зручно і заварювати з ним можна не тільки каву, а й різні чаї.

Закип'ятіть воду в чайнику. Цілісні зерна подрібніть до консистенції панірувальних сухарів.

Намагайтеся домогтися однорідного помелу. Покладіть потрібну кількість кави на дно френч-преса, а потім просто залийте окропом і як слід перемішайте.

Дайте їй поваритися приблизно 3-4 хвилини, а потім повільно опустіть прес.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Топ-5 країн-виробників апельсинів у 2025 році
Названо п'ять найбільших країн-виробників апельсинів у 2025 році
2 хв на прочитаннягодина тому
Перший їстівний лопух України
"Суперфуд" під загрозою - селекціонери вивели їстівний лопух, але не можуть сплатити за нього державі
2 хв на прочитання2 години тому
 Створено їстівне покриття для огірків, що замінить пластикову плівку
Заміна пластику знайдена: американська компанія створила їстівне покриття, що зберігає огірки свіжими
2 хв на прочитання7 годин тому
Забруднення вод у Бердичеві
Посадовцю комунального підприємства оголосили підозру через забруднення вод
1 хв на прочитання9 годин тому
"Укрзалізниця" віддала підряд на 1,9 млн грн компанії, яку АМКУ викрив у змовах
1 хв на прочитання10 годин тому
Як вітер змінює енергетику та створює робочі місця
3 хв на прочитання12 годин тому
Кислотна межа — як океани перетнули невидиму точку неповернення
3 хв на прочитання13 годин тому
10 декоративних рослин для бідного ґрунту: краса без зусиль (ФОТО)
2 хв на прочитання19 годин тому