Як зварити смачну каву в домашніх умовах: секрети бариста розкрито
Більше немає сенсу витрачати шалені гроші на популярний напій і спонсорувати кав'ярні
Ви напевно хоч раз замислювалися про те, як зварити смачну каву в домашніх умовах. Але ж приготування напою, що бадьорить, не вимагає ступеня вченого або магістра таємних наук.
Ми зібрали корисні поради, які допоможуть зварити ідеальну каву на ранок. На смак вона вийде навіть кращою, ніж у бариста з кав'ярень.
Але перед початком ви маєте запам'ятати, що чудовий смак і той самий запаморочливий запах забезпечать тільки цільні зерна кави.
Річ у тім, що мелений продукт з часом невблаганно втрачає аромат у процесі дегазації, тож молоти його рекомендується безпосередньо перед приготуванням напою.
Як зварити смачну каву в домашніх умовах
Хороша кавомолка — один із найважливіших інструментів під час заварювання кави. Розмір частинок визначає, наскільки швидко аромати виходять із зерен: дрібніші витягуються швидше, ніж більші.
Якщо хочете створити щось неперевершене, подрібнені частинки мають бути приблизно однакового розміру, тоді вони заварюватимуться з однаковою швидкістю та забезпечать насичений смак і яскравий аромат.
Значення має навіть якість води. Якщо вона має неприємний смак або дивний запах, то й кава виявиться з такими ж властивостями. Використання очищеної води — основне правило приготування смачного напою.
Щоб приготувати каву ідеальною вдома вода повинна мати оптимальну температуру: від 90 до 96 градусів за Цельсієм.
Якщо бажаєте отримати напій із тією самою кислинкою, тоді заварюйте його з підігрітою максимум до 90 градусів водою.
Якщо вам до вподоби більш гіркий смак, тоді температура води має перевищувати 96 градусів.
Як готувати каву у френч-пресі
Європейці часто готують традиційний ранковий напій саме за допомогою цього нехитрого пристосування.
Воно складається з посудини та преса, який відокремлює воду і частинки, щоб позбутися домішок. Це дуже зручно і заварювати з ним можна не тільки каву, а й різні чаї.
Закип'ятіть воду в чайнику. Цілісні зерна подрібніть до консистенції панірувальних сухарів.
Намагайтеся домогтися однорідного помелу. Покладіть потрібну кількість кави на дно френч-преса, а потім просто залийте окропом і як слід перемішайте.
Дайте їй поваритися приблизно 3-4 хвилини, а потім повільно опустіть прес.