Догори
Дати відгук

Як зробити піцу з сирним бортиком: секрет вдалого приготування

Відомою італійською стравою, яка викликає однаковий захват у дорослих і дітей, є піца.

3 хв на прочитання12 Березня 2024, 18:10
Як зробити піцу з сирним бортиком: секрет вдалого приготування Як зробити піцу з сирним бортиком: секрет вдалого приготування
Поділитись:

Підкуповує тонкий шар дріжджового тіста й ароматна начинка. Попри це, часто після дегустації улюбленої страви на тарілці залишаються сухі бортики основи. На допомогу прийдуть рецепти піц з Львівськими дріжджами з сирними бортиками. 

Трішки історії

Назва популярної страви походить від виразу «pizzicare», що в перекладі означає «бути гострим». Уперше попередник піци був згаданий понад 7000 років тому. Він являв собою плоску круглу основу з тіста з різноманітною начинкою та тертим сиром. Завдяки такій комбінації коржик набував приголомшливого смаку, тягучої консистенції та був дуже ситним. Такі відмінні риси допомогли піці стати неймовірно популярною.

Згодом страва з сирним бортиком зазнала деяких змін, але все ж дійшла до споживача в оригінальному вигляді. Такий різновид піци вважається вишуканим у сучасній кулінарії.

Рецепт піци

Для приготування тіста знадобиться:

  • борошно  — 400 г (але кількість може змінюватися залежно від поглинаючих властивостей інгредієнта) ;
  • сухі Львівські дріжджі — 12 г;
  • молоко або вода — 200 мл;
  • рослинна олія — 2 ч. л. (35–40 мл) ;
  • цукор — 1 ч. л. ;
  • сіль — ½ ч. л.

Соковита й ароматна начинка складається з таких компонентів:

  • томатного соусу — 6 ст. л.;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт;
  • моцарела — 150 г;
  • прошуто — 150 г .

Також потрібно трохи руколи, солі та перцю за смаком.

Як зробити піцу з сирним бортиком

Щоб приготувати ароматну та ніжну піцу, яку напевно оцінять усі члени родини, необхідно виконати такі кроки:

  1. Просіяти борошно, додати до нього сіль і цукор. Перемішати суху суміш. Кількість борошна необхідно коригувати в процесі готування. Потім додати сухі дріжджі, тепле молоко та замісити тісто.
  2. Додати олію й вимішувати, поки маса не здобуде однорідну структуру. У результаті має вийти еластичне тісто, яке необхідно накрити рушником і поставити на пів години в тепле місце. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 2 піци діаметром 35 см або одна основа розміром із велике деко. Тому, після того як тісто добре підійде, необхідно обережно розділити його на дві частинки або розкачати у вигляді прямокутника до товщини 5 мм.
  3. Застелити деко пергаментом і перенести на нього тісто. Щоб не порвати тісто при такому “транспортуванні”, краще скористайтеся качалкою (накрутіть на неї розкатане тісто і викладіть вже на деко). Для отримання смачних бортиків необхідно викласти по краях нарізаний невеличкими брусочками сир (найкраще для цього брати моцарелу), потім загорнути тісто до середини й щільно заліпити.  Якщо тісто не дуже добре ліпиться в цій частині і весь час розкривається, можна трохи змастити його водою.
  4. Тонку основу змастити соусом, викласти нарізану півкільцями цибулю та сир. Випікати піцу в духовці, розігрітій до 220 0С приблизно 20–25 хвилин. Після готовності дістати страву, прикрасити її руколою та прошуто. За бажання можна змінити склад начинки відповідно до ваших особистих уподобань. У будь-якому разі страва вийде неймовірно смачною.

Із задоволенням бажаємо вам смачного частування!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.