Догори
Дати відгук

Як знизити високий цукор: 2 прості, але ефективні продукти

Продукти, які швидко знизять цукор

2 хв на прочитання15 Листопада 2022, 11:05
Поділитись:

При діабеті другого типу організмі не виробляється досить інсуліну чи клітини нього просто не реагують. В результаті цукор починає накопичуватися в крові, викликаючи різні симптоми. Однак було виявлено, що знизити рівень глюкози допоможуть чорнослив та чорниця.

Чорнослив

Чорнослив є хорошим джерелом клітковини та, як було показано, підвищує рівень гормону адипонектину. Обидва фактори можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові. У дослідженні, опублікованому в NLM, було виявлено, що чорнослив здатний посилювати почуття ситості, пригнічуючи потяг до перекушування. Це допомагає контролювати ожиріння, діабет і пов’язані з ними серцево-судинні захворювання.

Чорниця

Вживання цих ягід задовольняє потяг до солодкого, забезпечуючи при цьому організму необхідні поживні речовини, у тому числі клітковину та вітамін С. Чорниця є добрим джерелом поліфенолів, зокрема антоціанів. Виявлено, що ці речовини мають чіткий зв’язок зі зниженням ризику діабету другого типу. Такого висновку дійшли вчені під час рандомізованого контрольованого дослідження, в якому було проаналізовано вплив чорниці на здоров’я чоловіків із діабетом.

У восьмитижневому експерименті взяли участь 52 особи віком від 51 до 57 років із вагою від 80 до 130 кг, яких розділили на дві групи. Одна приймала 22 г екстракту ягід на день, а інша – плацебо. У результати було встановлено, що чорниця вплинула на “кардіометаболічні параметри здоров’я”.

Чорниця містить 2,4 г клітковини на 100 г і має глікемічний індекс 53. Огляд кількох досліджень 2016 року показав, що ягоди мають антидіабетичну дію на людей та тварин. Однією з найкорисніших вважається дика чорниця, яка також багата на антиоксиданти, здатні зменшувати загальне запалення в організмі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.