З віком ризик виникнення проблем з серцем зростає. Щоб захиститися від цього, а також знизити рівень холестерину (часта причина серцевих захворювань), слід переглянути свої звички.
Розчинна клітковина, яка міститься в вівсі, фруктах, таких як яблука і груші, і багатьох видах бобових, є корисною поживною речовиною для зниження рівня холестерину. “Вона розчиняється у воді, утворюючи гельподобний матеріал, який може зв’язуватися з холестерином”, – пояснила доктор медичних наук Емі Гудсон.
Експерт Кортні Д’Анджело вважає, що однією з кращих звичок в їжі для зниження рівня холестерину після 50 є заміна нездорових жирів на більш здорові. Необхідно обмежити кількість продуктів, які містять насичені жири, здатні підвищити рівень ЛПНЩ (так званого “поганого” холестерину), таких як смажені продукти, шоколад і випічка. Д’Анджело пропонує замінити насичені і трансжири більш здоровими жирами, які можна отримати з таких продуктів, як оливкова олія, рапсова олія, горіхи, авокадо і риба.
“Постійне вживання фруктів і овочів може збільшити кількість важливих сполук, що знижують рівень холестерину, званих рослинними станолами або стеринами, які працюють як розчинна клітковина”, – говорить Д’Анджело. Відзначається, що яблука особливо допомагають знизити рівень холестерину через пектину в складі, і в недавніх дослідженнях також було виявлено, що виноград допомагає знизити рівень холестерину ЛПНЩ і поліпшити різноманітність бактерій кишечника.