Догори
Дати відгук

Як знизити холестерин після 50 років

Показники холестерину дуже важливо контролювати, особливо після 50 років.

1 хв на прочитання15 Листопада 2023, 13:54
Як тримати показники холестерину в нормі після 50 років Як тримати показники холестерину в нормі після 50 років
Поділитись:

Лікар-дієтолог Емі Гудсон назвала кілька ефективних способів.

Фахівець зауважила, що стабільно підвищений рівень холестерину стає причиною збільшення в артеріях кількості бляшок. Вони, у свою чергу, призводять до того, що мозок та серце отримують обмежений приплив крові. Цей стан загрожує серцевими нападами, так і інсультами. Причому, як зазначила фахівець, із віком такі ризики лише збільшуються. Щоб не допустити таких наслідків, лікар рекомендує зайнятися фітнесом.

Заняття мають відбуватися кілька разів на тиждень. Це необхідно, в тому числі, і для зниження ваги, що також є антихолестериновим заходом. З іншого боку, слід звернути увагу до спосіб харчування. Емі порадила додати в раціон вівсянку, горіхи та насіння рослин, що виступають джерелом розчинної клітковини.

Також експерт відзначила користь риби у цій справі. Рекомендується збагатити раціон лососем, тунцем і скумбрії, які багаті на омега-3 ненасичені жирні кислоти, що знижують рівень «шкідливого» холестерину в крові. За підвищеного холестерину можна їсти банани, оскільки вони багаті калієм і харчовими волокнами. Банани можуть слугувати смачною і корисною альтернативою іншим солодощам або закускам, які можуть містити більше насичених жирів або доданого цукру.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.