Догори
Дати відгук

Як здавати тести на коронавірус у селах

Рішення про госпіталізацію чи амбулаторне лікування пацієнта має прийняти сімейний лікар

1 хв на прочитання03 Листопада 2020, 11:06
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Людина, яка захворіла на COVID-19 та мешкає у селі, має діяти так само, як і пацієнти із коронавірусом у місті. Про це 3 листопада під час щоденного брифінгу розповів очільник МОЗ Максим Степанов.

“Якщо ви відчули ознаки застуди, нікуди не треба їхати, адже ви можете інфікувати оточуючих. Пацієнту із ознаками ГРВІ, який мешкає в селі, треба подзвонити сімейному лікарю. Якщо є ознаки, що свідчать про критичний стан пацієнта, лікар одразу викликає мобільну бригаду, яка має зробити відповідний тест. Або лікар приймає рішення щодо виклику екстреної меддопомоги”, - сказав міністр охорони здоров'я. 

Степанов нагадав, що до лікаря невідкладно потрібно звертатися в тому випадку, якщо хворий помітив у себе один або кілька симптомів: температура вище 38 градусів, кашель, утруднене дихання, біль у грудях, задишка в спокійному стані, ціаноз, порушення свідомості, ознаки дихальної недостатності.

Очільник МОЗ також додав, що в будь-якому випадку не потрібно займатися самолікуванням. 

Як ми інформували раніше, з настанням зими ситуація з коронавірусом може погіршитися. За словами експертів, COVID-19 не гине в мороз. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.