Як заквасити буряк: швидкий, смачний, дешевий і корисний рецепт

1 хв на прочитання08 Вересня 2022, 07:32

Квашений буряк – альтернатива квашеній капусті.

Чи знаєте ви, що на зиму можна заквасити не лише капусту, а й буряк? Він нічим не поступається класичному рецепту квашеної капусти з ним. Використовують його не лише як закуску на святковий стіл, а й як заправку до борщу. Кухар Максим Нікітін розповідає, як швидко заквасити буряк.

Інгредієнти:

буряк — 1 кг;

вода — 1 л;

сіль за смаком.

Приготування.

Буряк нарізати шматочками, воду змішати з сіллю та залити нею коренеплід. Зверху поставити гніт і залишити протягом 2-х тижнів, постійно знімаючи піну, що утворилася.

Зберігати закваску потрібно в темному та прохолодному місці.

Також ми розповідали про квашену капусту з буряком і часником: швидкий і смачний рецепт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: