- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як заквасити буряк: швидкий, смачний, дешевий і корисний рецепт
Як заквасити буряк: швидкий, смачний, дешевий і корисний рецепт
Квашений буряк – альтернатива квашеній капусті.
Чи знаєте ви, що на зиму можна заквасити не лише капусту, а й буряк? Він нічим не поступається класичному рецепту квашеної капусти з ним. Використовують його не лише як закуску на святковий стіл, а й як заправку до борщу. Кухар Максим Нікітін розповідає, як швидко заквасити буряк.
Інгредієнти:
буряк — 1 кг;
вода — 1 л;
сіль за смаком.
Приготування.
Буряк нарізати шматочками, воду змішати з сіллю та залити нею коренеплід. Зверху поставити гніт і залишити протягом 2-х тижнів, постійно знімаючи піну, що утворилася.
Зберігати закваску потрібно в темному та прохолодному місці.
Також ми розповідали про квашену капусту з буряком і часником: швидкий і смачний рецепт.