Догори
Дати відгук

Як за допомогою легкого голоду підвищити статеву функцію

Але якщо перестаратися, ефект буде зворотним.

2 хв на прочитання26 Листопада 2021, 00:36
Сексуальні стосунки Сексуальні стосунки
Поділитись:

Кандидат медичних наук, автор і ведучий навчальних семінарів із ресурсів здоров’я Андрій Біловешкін розповідає про фастинг (інтервальне голодування) та лібідо. Виявляється, що обмеження калоражу тривалістю понад 2–3 доби справді знижує лібідо та рівень тестостерону. А ось короткостроковий фастинг не лише не погіршує лібідо та рівні статевих гормонів, а навпаки — рівень тестостерону за короткострокової харчової помірності навіть підвищується на 180 %. Однак слід враховувати, що підвищення відбувається лише у чоловіків із нормальною масою тіла, наголошує науковець.

«На прикладі гормону голоду греліну зрозуміло, наскільки тут тонкий баланс. З одного боку помірна дія греліну підвищує лібідо («смак до життя»), але… трохи більше голоду — і вуаля, той же грелін пригнічує репродуктивну систему», — говорить Андрій Біловешкін.

Науковець підкреслює, що погіршення структури тіла (вісцеральне ожиріння) неминуче призведе до порушень лібідо. Ба більше, у довгостроковій перспективі навіть у людей без зайвої маси тіла помірне обмеження калорій дасть змогу покращити показники здоров'я, включаючи сон і лібідо.

«І це вже не кажучи про фертильність, яка дуже тісно пов'язана з метаболічним статусом, досить згадати спортивну жіночу тріаду», — розповідає Андрій Біловешкін.

(Жіноча спортивна тріада (або тріада жінки-спортсменки) — взаємозв’язок між енергетичною доступністю, менструальною функцією та мінеральною щільністю кісткової тканини, які можуть мати клінічні прояви, включаючи розлади харчової поведінки, функціональну гіпоталамічну аменорею та остеопороз — GreenPost).

Науковець наголошує, що переїдання та неправильний режим харчування впливають не тільки на нашу фігуру, а й на лібідо та фертильність як у чоловіків, так і у жінок. Низький рівень вісцерального жиру, помірної харчової помірності у вигляді TRF (обмеження харчового вікна), зміщення харчового вікна на ранок-день (eTRF) помітно впливає на рівні статевих гормонів у людей не тільки з надмірною, а й із нормальною вагою, говорить Андрій Біловешкін.

Також ми розповідали, що стресовому переїданню не треба опиратися силою волі, є більш дієвий метод — лікар.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.