Високий рівень холестерину становить небезпеку для життя і здоров’я людини. Він може стати причиною розвитку інсульту та інфаркту. Щоб підтримувати його у нормі, люди вдаються до різних методів, деякі з них спрямовані на дієтичне харчування.
Гірчиця — пряність, яка має багато корисних властивостей. Даний продукт бореться з патогенами, знімає запалення, надає тонізуючу і зігріваючу дію. Нерідко гірчицю використовують для того, щоб позбутися від зайвої ваги. І не без приводу, адже вона прискорює розпад жирів.
Цей продукт, крім іншого, надає жовчогінний і проносний ефекти.
Серед корисних властивостей гірчиці можна виділити:
- підвищення апетиту;
- нормалізацію метаболізму;
- зниження холестерину;
- зігрівання м’язової тканини і зняття хворобливості;
- сприяння швидкому загоєнню ран;
- покращення кровотоку у головному мозку, нормалізацію його діяльності;
- підвищення статевого потягу;
- гальмування процесу старішання;
- виведення з організму шлаків і токсинів.
Люди часто використовують гірчицю для того, щоб нормалізувати показник холестерину. Це відбувається завдяки нікотиновій кислоті, яка міститься у її складі. Вона усуває шкідливі жири і попереджає розвиток атеросклерозу. Гірчицю часто застосовують за підвищеного холестерину у якості звичайної приправи до різних страв. Але захоплюватися нею не слід, оскільки можна завдати шкоди здоров’ю.
Протипоказання до вживання гірчиці
Не усім людям можна вживати гірчицю за наявності підвищеного рівня холестерину. Зокрема, тим, хто має:
- підвищену кислотність шлунку;
- туберкульоз легенів;
- патології шлунково-кишкового тракту;
- варикозне розширення вен;
- алергію;
- індивідуальну непереносимість.