Догори
Дати відгук

Як вивести зайву воду з організму: 5 надійних способів

Лікар перерахував п’ять дієвих способів виведення зайвої води з організму.

2 хв на прочитання26 Січня 2023, 10:10
Поділитись:

Що таке набряки?

Зайва вага не завжди говорить про наявність у людини проблем із вагою. Іноді страшні цифри на терезах — це, в більшій мірі, рідина, що накопичилася. Такий стан може виникнути через хворобу або якщо людина любить їсти багато шкідливих продуктів. Наприклад, солоних огірків і помідорів або не мислить чаювання без солодких десертів.

Як позбутися набряків?

Лікар-нутриціолог Галина Орєшкіна наполягає, що, говорячи про набряки, насамперед важливо переконатися, що це не симптом якоїсь хвороби, а лише наслідок нестриманості в їжі чи наслідок неправильного способу життя.

– Спочатку вам слід проаналізувати власний спосіб життя. Неправильне харчування, відсутність фізичної активності та часті стреси сприяють затримці рідини в організмі, – зазначає медик.

П’ять кроків на шляху до стрункості

Що ж треба зробити, щоб уникнути утворення набряків? Є п’ять найпростіших, але ефективних кроків.

  1. Зменшити споживання солі. Денна норма для дорослої людини — 3-4 г. Але треба враховувати і ту сіль, що міститься в супі, ковбасі, сирі та інших продуктах та готових стравах. Так що краще дотримуватися принципу – чим менше, тим краще.

  2. Зменшити кількість цукру. Солодкі десерти можуть стати причиною набряків. Цукор підвищує рівень глюкози у крові, провокуючи викид інсуліну, який і затримує воду. Ось чому, якщо з’їсти торт увечері, наступного ранку з’являються зайві кілограми.

  3. Більше рухатись. Через сидячий спосіб життя може з’явитися набряклість ніг. Щоб уникнути цього, виділяєте щодня час на тренування, бігайте, ходіть, присідайте головне рухайтеся.

  4. Дотримуватись питного режиму. Вода не призводить до накопичення рідини, швидше навпаки, зневоднення викликає набряки.

  5. Уникати стресів. Цю пораду виконати найскладніше. Проте кортизол, гормон стресу, затримує воду в організмі, заважає схуднення. Його надлишок вкрай негативно впливає на здоров’я та загальне самопочуття. Нервувати, насправді, шкідливо.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.