Догори
Дати відгук

На якій олії категорично не можна смажити

Звичайна соняшникова олія може зашкодити не тільки вашій фігурі, а й здоров’ю.

1 хв на прочитання28 Квітня 2022, 22:04
Поділитись:

Соняшникова олія — це продукт, який проходить глибоку обробку та очищення, але крім цього, після очищення від домішок олія втрачає й корисні елементи. Телеграм-канал Досвідчений фармацевт розповідає, чому варто відмовитися від олії.

✔ При смаженні олії виділяють шкідливі для організму канцерогенні речовини: альдегіди, пероксиди.

✔ Точка димлення соняшникової олії — 107 °С.

Це температура, при якій масло починає руйнуватися і виділяти ті ж найнебезпечніші канцерогени.

✔ При високих температурах руйнуються багато корисних речовин.

✔ Містить трансжири до 25 %! З такою кількістю наш організм не справляється, тому вони просто накопичуються у нашому організмі. Надлишок їх призводить до серцево-судинних захворювань, збоїв у гормональній та інших системах.

✔ Смажена їжа вбирає дуже багато олії, що робить її дуже калорійною.

✔ Спосіб виготовлення соняшникової олії передбачає використання розчинників — гексану, лугів — їдкого натру, гострої пари тощо.

З огляду на це все смажити на такій олії категорично не можна.

То що робити в такому випадку? Яку олію можна використовувати? Альтернатива є:

  • кокосова олія;
  • кунжутна олія;
  • оливкова олія;
  • гірчична олія;
  • олія авокадо.

Також ми розповідали, чи варто вечеряти перед сном, якщо хочеш мати міцне здоров’я і струнку фігуру.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.