Догори
Дати відгук

Як врятувати стосунки після сильної сварки: 5 важливих, але простих порад

Наступні ефективні поради допоможуть відновити стосунки після "великого бою".

7 хв на прочитання26 Червня 2023, 22:20
Поділитись:

Сварки та розбіжності притаманні будь-яким відносинам. Набагато важливіше те, як ви та ваш партнер знаходите способи помиритися після сварки. Якщо ви дозволите образі і гніву закипати всередині занадто довго, це може завдати непоправної шкоди вашим відносинам. Зате якщо ви обидва докладете зусиль для відновлення відносин після великої сварки та вирішите головну проблему, це допоможе зміцнити стосунки на довгий час. Але легше сказати, аніж зробити.

Коли набуває чинності його, примиритися набагато важче. Навіть якщо ви з партнером дійшли згоди, серйозна сварка може поставити стосунки під загрозу. На відновлення романтики та уподобання може знадобитися деякий час. Наступні ефективні поради допоможуть відновити стосунки після "великого бою".

Важливість відновлення відносин

Накопичений гнів і невирішені питання можуть завдати шкоди фундаменту ваших відносин, внаслідок чого ви і ваш партнер віддалиться один від одного. З кожною маленькою або великою сваркою ця відстань збільшуватиметься, утворюючи настільки широку прірву, що її нелегко закласти.

До того ж після сварки стосунки здаються дивними. Якщо після тривалих криків один на одного ви вирішите зам'яти ситуацію, не розбираючись з нею, це призведе до фальшивої ввічливості та ходіння по п'ятах, щоб уникнути нової сварки. Нездатність знаходити компроміси і точки дотику врешті-решт наздоганяють вас, часто навіть не даючи про себе знати, поки це не стане пізно.

Важливо вирішити свої проблеми та попрацювати над відновленням відносин після великої сварки, щоб мати можливість рухатися далі, залишивши образи та невдоволення позаду.

Як відновити стосунки після сварки

Перший крок до вирішення конфлікту – це прийняти той факт, що сварки та суперечки є частиною будь-яких стосунків. У суперечках ви говорите один одному, де ви не відчуваєте безпеку, таким чином вимагаючи рівної поваги у відносинах, гарантуючи, що ніхто нікого не переступить.

Це допоможе вам не допустити, щоб велика сварка якимось чином зруйнувала ваші стосунки. Також важливо пам'ятати, що погані сварки у відносинах можуть їх повністю зруйнувати в довгостроковій перспективі.

Правильне душевне стан відновлення відносин з партнером може буквально змінити ситуацію. Не відмовляйтеся від спроб встановлення гармонії у відносинах навіть якщо здається, що все, чого хоче партнер, - це продовжувати виразити і відпускати саркастичні зауваження.

Як налагодити стосунки після сварки

1. Надайте особистий простір

Тонкий баланс між особистим простором та спільністю дуже важливий для побудови гармонійних відносин. Це стає дуже важливим після сварки. Тому дайте один одному трохи часу, щоб ви могли обоє заспокоїтися.

Таку ситуацію можна порівняти з невиконаним завданням роботи, яке так і не виходить з голови, але й братися за нього не хочеться. Виконати його продуктивно можна після перерви на роботі. Ви повертаєтеся оновленими, не відчуваючи повної ненависті до завдання, та ефективніше справляєтеся з його нюансами. Так само, щоб відновити стосунки з партнером після сварки, дайте один одному трохи простору, щоб заспокоїтися.

На запитання "Яка кількість часу потрібна партнеру, щоб побути наодинці" відповідь проста: стільки, скільки необхідно вам обом. Немає чітких і певних часових рамок для того, щоб ви взяли перерву. Ви повинні повернутися один до одного тоді, коли будете впевнені, що ви готові загладити провину, вибачитись і працювати над проблемою.

Коли ви зможете побачити картину загалом, зрозуміти, як налагодити стосунки після сварки, вам стане простіше.

2. Вибудовуйте здорову розмову

Виправити сварку – значить перекласти провину іншого, не взявши відповідальність він. Повинні бути докладені спільні зусилля, створені задля розуміння одне одного. Коли ви заспокоїтеся, постарайтеся розпочати здорову розмову зі своєю другою половинкою з метою відновлення ваших постраждалих стосунків. Але ви повинні розуміти, скільки часу потрібно взяти після сварки, перш ніж знову почати розмову. Занадто рано – і тоді ворожість призведе до нової сварки. Надто пізно – і мовчання буде сприйнято як відсутність зусиль, що призведе до нової сварки.

Знайдіть золоту середину і ви переконаєтеся, що ведете здорову розмову зі своїм партнером. Не згадуйте усі гріхи партнера. Пам'ятайте, що ви обоє перебуваєте на одній стороні проти конфлікту. Зцілююча розмова після сварки дуже важлива для відновлення відносин.

3. Вчіться вибачатися

Щире, сердечне вибачення – одна з найпростіших речей, які можна зробити, щоб вирішити сварку, і це допоможе відновити стосунки. А коли в сварці беруть участь егоїсти, це досить важко. Ви відчуваєте, що не праві, і визнання своїх помилок – це ознака мужності, а не слабкості.

Більш того, коли ви чекаєте, що ваш партнер вибачиться першим, це означає, що вас більше турбує ваша правота, ніж примирення. Щоб відновити стосунки з партнером після сварки, вам треба відкинути своє его і вибачатися за необхідності. Коли ви це зробите, ви побачите, що напружена ситуація розрядиться сама собою.

Отже, визнайте свою помилку та дайте партнеру зрозуміти, що ви шкодуєте. Якщо вам важко дається описати свої почуття словами, ви можете по-іншому спробувати змусити людину посміхнутися. Коли рівняння зміниться на протилежне, ваш партнер теж відчує спонукання наслідувати цей приклад.

4. Переконайтеся, що партнер бачить, що ви дбаєте про те, щоб почати відновлювати стосунки після сварки

Сварки можуть вселити у людину сумніви у його рішенні бути зі своїм партнером. Коли ви обидва обмінюєтеся уїдливими та образливими коментарями, легко повірити в те, що ви байдужі до вашого партнера. Єдиний спосіб зміцнити віру в те, що ви обоє поважаєте почуття один одного, а сварка – це дрібниця, якою б великою чи неприємною вона не була – це обсипати любов'ю партнера, використовуючи будь-який із численних способів вияву прихильності.

Особливо це важливо, коли ви помиритеся після великої сварки, знаходячись на відстані один одного. Так як ви не поруч, примирення можливо буде важче.

Ці прояви кохання можуть бути як словесними, так і виражатися в жестах: обіймах, поцілунках, плануванні несподіваного побачення чи навіть романтичної подорожі. Не зволікайте з образами.

5. Ваші стосунки у пріоритеті

Пріоритет ваших стосунків та партнера – один із найкращих способів відновити збитки, завдані великою сваркою. Дайте своєму партнеру зрозуміти, що для вас нестерпна думка про розлуку, і змусіть його повірити, що він для вас найважливіший. Не створюйте враження, що для вас важливіше займатися чимось іншим, це не принесе нічого доброго у довгостроковій перспективі.

Нехтування коханою людиною після сварки лише ускладнить становище. Ось чому впертість після сварки може мати негативні наслідки для стосунків. Обов'язково показуйте, що ці відносини є важливими для вас і що ви готові піти на все, щоб налагодити відносини з партнером.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Позбутися хропіння Корисні продукти Спати і висипатися
5 продуктів, які допоможуть позбутися хропіння
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Тепер офіційно: використання смартфонів не призводить до раку мозку — ВООЗ
2 хв на прочитанняВчора
На фото один із перших пацієнтів, які випробували на собі нову вакцину, Стів Янг
У Британії вперше у світі тестують на людях препарат, що може вилікувати рак шкіри
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
У США чоловік поскаржився лікарям на мігрень — причиною головного болю виявились яйця солітера в мозку
2 хв на прочитанняВчора
5 овочів, які знижують рівень поганого холестерину
2 хв на прочитанняВчора
МОЗ винесло на громадське обговорення проект порядку надання послуг з амбулаторного лікування туберкульозу на первинці
2 хв на прочитанняВчора
50 тисяч гривень за оформлення інвалідності: на Львівщині викрили групу медиків, які заробляли на документах
1 хв на прочитанняВчора
5 ранкових звичок, які допоможуть швидше схуднути
2 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Суд повернув громаді землі Збереження родючості Грунтів
Суд повернув територіальній громаді Тернополя понад 65 гектарів землі
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
Що посадити замість чорнобривців на клумбі, в саду чи на городі: 5 красивих і невибагливих альтернатив
1 хв на прочитаннягодина тому
Британська антарктична служба попереджає про наслідки втрати льоду в Антарктиді для популяції імператорських пінгвінів. Фото: Британська антарктична служба/AP/dpa
Втрата льоду є причиною загибелі багатьох пінгвіненят — експерти
2 хв на прочитання2 години тому
Чоловічий гороскоп на травень 2024 Астрологія
Чоловічий гороскоп на травень 2024: Левам - натхнення, Терезам - закоханість
4 хв на прочитання3 години тому
Солодкі сухарики зі сметаною та корицею — простий і смачний рецепт
1 хв на прочитання9 годин тому
Ірис сибірський — чудові квіти, які не потребують догляду (ФОТО)
1 хв на прочитання9 годин тому
Цей простий засіб стане ефективною підкормкою для троянд та папороті
1 хв на прочитанняВчора
Потоп на «фабриці світу»: наслідки найбільшої повені у найбільш розвиненому та густонаселеному регіоні Китаю (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора