Догори
Дати відгук

Як восени не набрати зайвої ваги — п'ять порад нутриціолога

Має бути 3-5 прийомів їжі.

2 хв на прочитання05 Жовтня 2021, 06:50
Фото:
harchi.info Фото: harchi.info
Поділитись:

З настанням холоду чу людей може змінитися харчовий раціон: хочеться більше їсти, наче наповнити себе з середини енергією. Через це можна  набрати зайві кілограми. Про те, як контролювати вагу у холодну пору року розповіла у себе на сторінці у соцмережі нутриціолог Ольга Усенко.

Перша порада: ваш щоденний раціон повинен складатись з тьох основних прийомів їжі. Всі вони повинні містити білки, жири, вуглеводи та клітковину. Включіть м’ясо, гарнір та найголовніше овочі. Між основними прийманнями можна вживати сезонні фрукти. 

Друга порада: У якості перекусу прихопіть зі собою сухофрукти, горіхи або шоколад, який містить більше ніж 80% какао. Це чудова альтернатива хлібобулочним виробам чи шкідливим солодощам. До того ж ці продукти чудово смакують з чаєм чи кавою.

Третя порада: не забути  урізноманітнювати свій раціон новими стравами. Експериментуйте з гарнірами, способами приготування та іншими продуктами. Це сприятиме кращому насиченню організму.

Восени краще замінити свіжі овочі на термічно оброблені. Приготуйте смачне овочеве рагу у духовці або ж свіжі продукти на пару та прихопіть зі собою корисний та смачний обід. 

Четверта порада: вживайте теплі напої. Якщо ви полюбляєте каву з молоком, то варто обмежити таке вживання 1 чашкою в день. У прохолодну осінню пору можете зробити акцент на ароматних трав'яних та фруктових чаях. Якщо вода не дуже смакує, сміливо заміняйте її запашною та теплою альтернативою. Віддавайте перевагу великолистовим чаям, а від чаю в пакетиках краще відмовитись.

П'ята порада: якщо ви часто почуваєтесь голодним, можете розбити три сновні прийоми їжі на п'ять. Так ви будете завжди ситим і потреба вживати шкідливі перекуси зникне.

Нагадаємо, що нестача сну пов’язана з появою зайвої ваги.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.