Догори
Дати відгук

Як відновити печінку: 4 корисні продукти

Якщо ви хочете оздоровити печінку, то варто додати до раціону наступні продукти.

1 хв на прочитання23 Листопада 2023, 14:25
Оздоровлення печінки з допомогою харчування Оздоровлення печінки з допомогою харчування
Поділитись:

Нещодавно вчені опублікували дані соціологічних досліджень, за якими виявилося, що багато опитаних не знали, що печінка – це єдиний орган нашого організму, здатний до регенерації, тобто відновлення власних клітин. Цей механізм наука визначає як захисний, оскільки основна функція печінки – це очищення організму від різноманітних токсичних і шкідливих речовин. Крім того, печінка відповідає за організацію такого життєво важливого процесу як обмін речовин.

Які продукти любить печінка?

Кава

Цей напій допомагає печінці впоратися з ушкодженнями, які з'являються через велику кількість алкоголю в раціоні та неправильного харчування. Існує така теорія, що кава допомагає знижувати ризик появи онкології головного органу-фільтра.

Грейпфрут

Один з фруктів, який найбільше до вподоби вашої печінки. Справа в тому, що він містить величезну кількість найпотужнішого антиоксиданту - нарингеніна. Він допомагає запобігати запаленню органу та захищати клітини від ушкоджень.

Виноград

Його також треба обов'язково включити в меню. Виноград називають "королем антиоксидантів" та головним джерелом ресвератролу - природного компонента, який покращує роботу печінки.

Гарбуз

Цей продукт позитивно впливає на печінку за рахунок фосфоліпідів — вони вбудовуються в клітини органу, після чого ті починають активно відновлюватися.

Також гарбуз здатний прискорювати метаболізм, має сечогінний і проносний ефект — у вареному або запеченому вигляді він активізує травлення і допомагає вивести зайву рідину з організму. А це мінус набряки та мінімум мінус кілограм на місяць.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.