- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Як варити горохову кашу: 2 поширені помилки
Як варити горохову кашу: 2 поширені помилки
Каша входить до раціону не лише вегетаріанців
Горохова каша досить рідко з’являється на столах за обідом чи вечерею. Насправді це дуже корисна, поживна та насичена рослинним білком страва, якщо приготовлена правильно. Горохова каша може конкурувати з гречкою, пшонкою та перловкою. Подавати її можна як основну страву або як гарнір до м’ясних виробів. Каша входить до раціону не лише вегетаріанців, але й спортсменів і звичайних людей, які приділяють увагу своєму здоров’ю.
ЯК ВАРИТИ ГОРОХОВУ КАШУ
Перше, що потрібно зробити, – це замочити горох. Найкраще не хитрувати з содою та іншими активаторами, а залишити зерна на ніч. Такий горох проварюється краще і рівномірно, а для приготування каші потрібно лише 40 хвилин.
Друге, дотримуйтесь пропорцій. Так для варіння 1 склянки гороху знадобиться дві склянки води. А ще сіль, вершкове масло, інші овочі до смаку.
Третє. Попередньо вимочений горох промивають, перекладають у каструлю та заливають водою. Після того, як вода закипить, потрібно зменшити вогонь до мінімуму і варити ще півгодини.
Четверте. Найважливіше у процесі приготування горохової каші після замочування – це вчасно посолити. Якщо хочете, щоб зерна добре розварилися, то сіль додайте в кінці варіння.
Власне все. Після того, як википить вода, не пошкодуйте вершкового масла.
Смачного!