Як слід споживати продукти, щоб залізо засвоювалося правильно

1 хв на прочитання10 Лютого 2022, 23:41
Як не можна розморожувати м'ясо та рибу

Найкращими джерелами заліза серед продуктів харчування є м'ясо та м'ясні продукти

Залізо бере участь у безлічі біологічних процесів і насамперед у передачі кисню в тканини і м'язи. Його нестача дуже часто трапляється у людей зі всього світу.

Найкращими джерелами заліза серед продуктів харчування є м'ясо та м'ясні продукти, а також риба. По-перше, у цих продуктах залізо міститься у великій кількості, а по-друге, це гемове залізо (воно засвоюється краще), пише Максімум.

Щоб залізо засвоювалося краще:

Говорячи про залізо, одразу згадується моряк Попай. Цей знаменитий герой американських коміксів завдяки консервованому шпинату ставав суперсильним. На той час (у 1920-х роках) йшла популяризація шпинату як джерела заліза. Справді, шпинат є джерелом заліза. Але воно засвоюється набагато гірше, ніж залізо, що міститься у м'ясі.

Раніше ми писали, Яких поєднань вітамінів та мінералів слід уникати.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: