Догори
Дати відгук

Як скоротити ризик хвороб серця: корисні поради МОЗ

У міністерстві зібрали важливу інформацію для всіх.

2 хв на прочитання01 Грудня 2023, 06:50
Як зменшити ризик хвороб серця Як зменшити ризик хвороб серця
Поділитись:

Серцево-судинні захворювання належать до найчастіших патологій здоров'я, які призводять до летальних наслідків. 

Такі захворювання вважаються хронічними, а на їхній розвиток можуть піти роки. У деяких випадках хвороби серця і судин протікають вкрай повільно і завдають непоправної шкоди.

На це впливає спосіб життя, але важливу роль у прояві симптомів відіграють спадковий фактор, рівень соціального становища в суспільстві та вид діяльності.

Змінити ситуацію можуть деякі кроки, які перерахували в МОЗ.

Насамперед слід відмовитися від паління і скоротити вживання алкогольних напоїв. Ризик смерті від нападу серця у курців утричі вищий, ніж у решти людей.

Кинути палити та обмежити вживання алкоголю – це найкраще, що ви можете зробити для здоров’я свого серця

Також важливо стежити за рівнем цукру в крові та холестерину. Для цього в міністерстві рекомендують регулярно здавати аналізи.

Намагайтеся підтримувати оптимальне значення артеріального тиску і виконуйте фізичні вправи та активності протягом дня незалежно від віку.

Зрозуміло, бігти марафон або займатися веслуванням зовсім не обов'язково, але доступні для вашого здоров'я вправи, такі як прогулянка або швидка ходьба, бажано робити.

У МОЗ наголосили, що в разі індексу маси тіла понад 30 кг/м2 потрібно звернутися до лікаря або психотерапевта, щоб розібратися в причинах підвищення зайвої ваги і визначити стратегію її повернення до нормальних показників.

У разі ожиріння зробити це буде непросто, проте потрібно постаратися оптимізувати спосіб життя, харчуватися здоровою і різноманітною їжею, а також уникати стресів.

Регулярно відвідуйте свого терапевта чи сімейного лікаря, з яким підписали декларацію, та вчасно проходьте профілактичні скринінги

Також відомо: Три доступні продукти для природного зниження тиску

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.