Догори
Дати відгук

Як привести до норми знижений тиск: прості й дієві способи

При низькому тиску організму потрібно більше сил відновлення.

2 хв на прочитання31 Травня 2022, 01:44
Поділитись:

Існує чимало способів привести до норми знижений тиск. Про них розповідає MyJane.

✔ Починайте день із руху. Лежачи в ліжку, зробіть вправу «велосипед». Після сніданку пройдіться навшпиньки, потрясіть кистями рук, підніміть їх угору. Вправа напружує м'язи, судини звужуються. В результаті в них створюється більший тиск. Візьміть за правило чистити зуби, стоячи навшпиньки хоча б три хвилини. У цій позі напружуються всі м'язи та судини тіла.

✔ Всі люди повинні висипатися, але гіпотонікам особливо важливо дотримуватися цієї умови. При низькому тиску організму потрібно більше сил відновлення. Сон тривалістю дев'ять, а то й одинадцять годин — життєва необхідність для гіпотоніків.

✔ Ще гіпотонікам важливо навчитися правильно вставати вранці з ліжка. Коли ми спимо, кров зосереджується у ділянці шлунка і виникає відносна недостатність кровопостачання мозку. Якщо після прокидання різко підвестися, голова запаморочиться, іноді навіть можна знепритомніти. Прокинувшись, трохи полежте, зробіть легку гімнастику, той самий «велосипед». Потім плавно сядьте та зачекайте, поки кров планомірно не розподілиться по організму. Перш ніж зробити перші кроки, трохи зачекайте.

✔ Також скоригувати тиск можна за допомогою харчування.

Буряковий сік. Двічі на день пити по 100 мл свіжого бурякового соку. Вже за тиждень стане видно зміни у стані здоров'я на краще.

Проросла пшениця. 100 г пшениці промити кілька разів у проточній воді. Недозрілі або пошкоджені зерна видалити. Промиту пшеницю викласти у таріль шаром трохи більше 3 см і залити водою, щоб вона трохи прикривала зерна. Накрити таріль марлею і поставити у тепле місце. Зазвичай за добу показуються білі паростки. Дочекайтеся, щоб їхня довжина дійшла до 2-3 мм, ретельно промийте зерна і складіть у скляну банку для зберігання.

Приймають пророщену пшеницю по 1 столовій ложці вранці натще, ретельно пережовуючи. Можна подрібнити пшеницю в кавомолці чи міксері.

Не менш корисне пшеничне молоко. У товчену пшеницю додати трохи води та розмішати до однорідної маси, процідити та випити.

Настоянка женьшеню. Цей засіб зміцнює та тонізує організм, покращує роботу серця. При добрій зносності настоянку приймають тричі на день по 20 крапель протягом місяця. Не можна збільшувати дозування, щоб уникнути безсоння та головного болю.

Настоянки аралії маньчжурської, безсмертника піщаного, лимонника китайського, заманихи. Такі настоянки приймають за півгодини до їди по 30 крапель протягом чотирьох тижнів.

Також ми розповідали про 7 овочів, які корисно їсти гіпертонікам.

Окрім того, багато гіпертоніків можуть лише облизуватися, читаючи поради для гіпотоніків: як харчуватися при низькому тиску.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Самовільно рубали дерева
На Рівненщині затримали злочиців, які самовільно зрубали деревини на майже 90 тис. грн
1 хв на прочитання30 хвилин тому
Як діяти, коли горить ліс і торф
На Полтавщині вигоріли майже 300 га сухостою: як діяти у разі лісових, степових та торф’яних пожеж
1 хв на прочитаннягодина тому
Органічне землеробство принципи вирощування Без хімікатів
Органічне землеробство: принципи вирощування, плюси й мінуси такого господарства
2 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
День бур'янів: чи такий страшний бурʼян, як його малюють?
4 хв на прочитання2 години тому
Новий регламент ЄС щодо упаковки PPWR: багаторазове пакування, заборона на деякі види пластику та мінімізація плівки
2 хв на прочитання3 години тому
Розваги на джипах, квадроциклах та багі у заповідниках можуть заборонити законом: деталі
1 хв на прочитання4 години тому
Рецепт смачного сніданку з лаваша : він точно здивує вас своєю простотою приготування
1 хв на прочитання5 годин тому
Правоохоронці викрили посадовців, які зрубували сторічні дуби в Чорнобильському заповіднику
2 хв на прочитання5 годин тому