Для кожної жінки приготування паски – це не лише кулінарний процес, а й справжнє мистецтво, що дозволяє продемонструвати свої таланти та креативність. Паска стала символом свята, і її оформлення відіграє важливу роль у створенні святкової атмосфери. Сучасні господині прагнуть не лише смачно приготувати цей традиційний хліб, але й зробити його візуально привабливим.
Як прикрасити паску декором з прісного тіста
Треба 0,5 скл. борошна, 3 ст. ложки води, замісити тісто, як пластилін, змащуючи руки оліею. Розкачати тоненький пласт (1–3 мм), сформувати прикраси. Таке тісто при випіканні залишаеться білим, повністю зберігає форму. Вдаються будь-які найменші деталі.
ЗІ ЗДОБНОГО ТІСТА прикраси будуть такого ж кольору, як паски. Для такого тіста треба 150 г борошна, 30 г маргарину, 1 ст. ложка сметани, 20 г цукру, 1 яйце (можна зробити кольо- ровим). Замісити, через 15 хв сформувати прикраси. Вийняти з форм спечені паски, змастити жовтком, розкласти прикраси, ще раз змастити жовтком і поставити в духовку на 7–10 хв (200 °С). Знову змастити жовтком або гарячою молочно-цукровою глазур’ю (2 ст. ложки молока і 2 ст. ложки цукру проварити кілька хвилин), що дасть блиск. Можна посипати посипкою; спекти окремо і прикріпити за допомогою сирого білка. Вдаються троянди, колоски, листочки.
Більше новин читайте на GreenPost.