Як приготувати супер корисні для здоров'я яйця: п’ять порад

2 хв на прочитання10 Січня 2021, 06:53

Чим довше готуються яйця, й чим вища температура приготування, тим більше поживних речовин ви можете втратити.

За розрахунками дієтологів, дорослій людині достатньо двох яєць на день, аби отримати необхідні поживні речовини, не ризикуючи вплинути на рівень холестерину. Щоправда, оскільки активність травних ферментів у людей похилого віку частково знижена, їм радять скоротити цю норму до одного яйця на день.  Аби точно розрахувати власну «дозу» споживання яєць, знадобиться інформація про схильність до високого рівня холестерину в крові.

Ви можете зробити яйця надзвичано корисними для вашого організму, якщо оберете правильний спосіб їх приготування.

Ці п’ять порад, про які пише healthline.com, допоможуть приготувати супер корисні яйця!

Виберіть низькокалорійний спосіб приготування

Якщо ви намагаєтеся зменшити кількість калорій, вибирайте пашот або варені яйця. 

Поєднайте їх з овочами

Яйця дуже добре поєднуються з овочами. Це  додавання овочів на ваш вибір в омлет або яєчню, або просто зварити яйця й додати до них овочевий гарнір у вигляді тушкованої броколі, солодкого зеленого горошку або спаржевої квасолі.

Обирайте для смаження правильну олію

Смажте їх на олії, як стійка до високих температур. Найкращими оліями для приготування їжі на сковороді є ті, які залишаються стабільними при високих температурах й не окислюються, утворюючи шкідливі вільні радикали.

Прикладами вдалого вибору – олія з авокадо та соняшникова олія. Якщо ви використовуєте оливкову олію або кокосову олію, краще готувати при температурі нижче 210 та 177 градусів відповідно.

Виберіть найбільш поживні яйця, які ви можете собі дозволити

Ряд факторів, включаючи спосіб вирощування та те, чим харчуються кури, можуть впливати на харчову якість яєць. Як правило, яйця від курей, вирощених на пасовищі, та органічні яйця вважаються якіснішими ніж ті, що отримують від птиці, яка постійно сидить в клітках.

Зменште час їх приготування

Чим довше готуються яйця, й чим вища температура приготування, тим більше поживних речовин ви можете втратити.

Довгий час перебування під впливом високої температури також може збільшити кількість окисненого холестерину, який вони містять (особливо стосується смаження на сковороді).

Коли яйця готуються при високій температурі, холестерин в них може окислюватися та утворювати сполуки, відомі як оксистероли. Підвищений рівень цих сполук в крові пов’язують з підвищеним ризиком серцевих захворювань.

Отже, якщо ви вирішили приготувати собі яйця на сніданок, краще їх зварити або приготувати яйця пашот.

До слова,  британські медики пояснили, які ознаки можуть говорити про хвороби нирок.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: