Догори
Дати відгук

Як правильно розбивати яйця і чому не варто робити це ножем: відповідь шеф-кухаря

Шеф-кухарі вважають, що використання ножа не є найкращим варіантом

1 хв на прочитання03 Серпня 2023, 15:45
Поділитись:

Яйця є однією із найпопулярніших страв – особливо поширений смажений варіант. Кожен кулінар розбиває яйця по-своєму – здебільшого використовується ніж чи інший металевий та плоский предмет.

Шеф-кухарі вважають, що використання ножа не є найкращим варіантом, тому що верхня оболонка може пошкодитися таким чином, що уламки потраплять у білок. 

Тому розберемося, як правильно розбивати яйце.

ЯК РОЗКРИТИ ШКАРАЛУПУ З НАЙМЕНШОЮ КІЛЬКІСТЮ УЛАМКІВ

Найочевидніший спосіб – це використання плоскої тарілки, столу чи іншої плоскої поверхні. Також можна використовувати негострі кути на кшталт краю сковорідки або металевої тарілки. 

Головне завдання господині – це створення невеликої тріщини, яка легко розходиться навіть у руках, щоб вміст міг бути перелитий у сковорідку чи ємність без крихт. 

Досвідчені шеф-кухарі роблять це руками. Відзначимо, що навіть якщо трохи шкаралупи потрапить у страву, це не завдасть шлунку багато шкоди. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Virginia.edu
Невидима революція: як приховані прориви здешевили сонячну енергію на 99%
3 хв на прочитання28 хвилин тому
Понад 7 мільйонів гривень збитків: на Тузлівських лиманах затримали браконьєра
На Тузлівських лиманах затримано браконьєра: збитки державі оцінено в понад 7 млн грн
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Thespruce.com
Смерть від вентилятора: прихована небезпека, особливо гостра у спеку
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Theguardian.com
Штучний інтелект на передовій: науковці MIT розробили нові антибіотики проти «супербактерій»
2 хв на прочитання3 години тому
За межами «рожевої стрічки»: як наука бореться з раком молочної залози
3 хв на прочитання5 годин тому
Маленька пігулка для Бетті, велике значення для людства: пірнаємо в історію контрацептивів
2 хв на прочитання9 годин тому
Кришталева крапля саду: хавортія Купера (ФОТО)
2 хв на прочитання10 годин тому
Ткемалі на зиму: соус, що перенесе вас у сонячну Грузію
1 хв на прочитання15 годин тому