Як приготувати сухарики для салатів — три способи

2 хв на прочитання8 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Можна заготовити наперед і зберігати до того моменту, коли вони знадобляться.

Уявіть аромат свіжоспечених сухариків, що наповнює кухню, — ідеальне доповнення до улюбленого салату, особливо «Цезаря»! Ось як легко приготувати ці хрусткі ласощі, адаптувавши рецепт до вашого часу та смаку.

«Найправильніші» сухарики для салатів — приготовані в часниковій олії. Для цього часник потрібно порізати на тонкі пластинки, покласти в олію й дати настоятися 30-40 хвилин. З білого хліба зняти скоринку, м’якуш порізати кубиками. З олії дістати часник і полити нею порізані шматочки білого хліба. Викласти їх на деко, застелене пергаментом для випічки і підсушити у духовці при 180 °C до світло-золотистого кольору або ж підсмажити сухарики в часниковій олії на пательні.

Якщо часу на настоювання олії немає, є ще такий варіант: хліб (чорний або білий — питання смаку) порізати невеликими кубиками. У великій мисці змішати олію з подрібненим часником (можна додати подрібнені ароматні трави — кріп, петрушку, базилік). Покласти туди шматочки хліба й добре вимішати з олією. Запікати в духовці близько 10 хвилин при температурі 200 °C, поки сухарики не підрум’яняться.

Можна також обсмажити порізаний хліб у вершковому маслі до золотистого кольору, зняти в вогню, викласти сухарики в глибоку посудину, а вже тоді додати кілька подрібнених зубців часнику й добре потрусити.

І ще один спосіб — найпростіший. Порізати хліб на дрібні кубики чи брусочки та просто підсушити їх до золотистої скоринки в духовці, час від часу ворушачи, щоб сухарики зазолотилися рівномірно. Такі сухарики можна заготовити наперед і зберігати в закритій посудині до того моменту, коли вони знадобляться для приготування чергового салату.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: