Як приготувати смачне морозиво вдома: рецепт, з яким впорається кожен

2 хв на прочитання15 Квітня 2024, 12:00

Процес приготування тільки на перший погляд здається складним.

Морозиво – ласощі, які люблять майже всі. До того ж сучасна різноманітність смаків та ідей вражає.Проте, такий десерт можна легко приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів за кілька хвилин.

Найголовніші нюанси при приготуванні морозива:

  1. Усі вибрані інгредієнти мають бути натуральними та обов’язково свіжими.
  2. Жирність вершків – запорука ніжності готового морозива.
  3. При виборі загусника краще віддати перевагу натуральним, таким як агар-агар, желатин, крохмаль.

Потрібно знати! Згущувачі, як правило, готуються заздалегідь.

Якщо додати в морозиво сухе молоко, воно вийде ніжнішим і бархатистим. Додавання ананасового або лимонного соку дозволить отримати більш кремоподібну текстуру.

Горішки, терті або нарізані фрукти додаються після застигання, а ось сиропи під час замішування.

Суміш до застигання має бути по консистенції приблизно як сметана. Морозиво сильно вбирає навколишні запахи, рекомендується зберігати його в тарі з кришкою, або закривати харчовою плівкою.

Лайфхаки під час приготування морозива:

Найшвидший рецепт морозива:

  1. Потрібно взяти пакет, влити в нього всі складові (молоко, вершки) додати до них цукор та ванілін і щось смачне, наприклад, шоколад.
  2. Потім покласти цей пакет у контейнер на насипаний туди лід і сіль, потім зверху засипати сіллю і льодом.
  3. І тільки тоді добре струшувати контейнер протягом 7-10 хвилин – доки вся рідина в пакеті не застигне. Морозиво готове!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: