Ольга Шевченко1 хв на прочитання08 Листопада 2022, 12:52
Какао ідеальний напій для зими, адже і зігріє, і настрій покращить. Тому ми обрали два рецепти приготування смачного какао.
Щоб приготувати класичне какао треба: какао-порошок, цукор, молоко або вода. А вже за смаком можна додати приправи, наприклад мускатний гріх, чи лікер.
Какао з молоком
Інгредієнти:
Молоко – 400 мл;
Какао-порошок – 20 г;
Цукор – 20 г;
Кориця, ваніль, мускатний горіх – за смаком.
Рецепт приготування какао з молоком:
Нагрійте молоко, додайте цукор та ретельно перемішати. Додайте какао-порошок і перемішайте, аби не було грудочок. Доведіть до кипіння на повільному вогні. Додайте корицю або ваніль, розлийте по чашках і відразу подавайте.
Какао з кавою
Інгредієнти:
- 6 г (1 ч. л. з гіркою) меленої кави,
- 2 г (0,5 ч. л. без гірки) какао,
- 100 мл води,
- 1 щіпка солі,
- цукор (ванільний) – за смаком.
Приготування:
- У турку (джезву) насипати каву та какао, додати цукор і сіль. Перемішати.
- Влити 2 столові ложки холодної води, решту води закип'ятити в окремій ємності.
- Розтерти суміш у турці в однорідну кашку (на поверхні мають з'явитися дрібні бульбашки).
- Додати окріп, перемішати. Поставити на плиту на слабкий вогонь.
- Як тільки піна почне підніматися, зняти турку з вогню (до кипіння не доводити).
- Настоювати каву з какао в турці 3-4 хвилини (поки гуща не осяде), потім за бажанням додати ванільний цукор і перелити напій у чашку.
Готово!