Догори
Дати відгук

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем: ідеальний рецепт вечері

Побалуйте близьких пастушим пирогом з фаршем та овочами.

2 хв на прочитання23 Січня 2024, 12:21
Пастуший пиріг з фаршем і овочами Пастуший пиріг з фаршем і овочами
Поділитись:

Солоний пиріг – чудовий варіант повноцінної вечері, коли не хочеться готувати окремо основну страву та гарнір. 

Вівчарський, або пастуший пиріг — традиційна британська страва. Хоча це й пиріг, у ньому немає тіста — по суті це м’ясна начинка, запечена під товстим шаром ніжного картопляного пюре.

Інгредієнти: рослинна олія (для смаження), картопля (6-8 шт.), вершкове масло (40 г), сіль, перець, заморожений горох (150 г), шпинат (50 г), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), фарш (400 г), морква (1 шт.), борошно (1 ст. л.), томатна паста (1 ст. л.), лавровий лист (1 шт.), вода або бульйон.

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо квадратиком, часник очищаємо і пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.

Моркву споліскуємо, чистимо і ріжемо квадратиком.

Шпинат промиваємо у проточній воді та дрібно нарізаємо. Якщо немає шпинату, можна взяти іншу зелень за смаком.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо цибулю та часник, смажимо до золотистості. Сюди ж додаємо фарш і все перемішуємо. Потім викладаємо нарізану моркву і тушкуємо ще 5 хвилин на слабкому вогні.

Посипаємо борошном, перемішуємо, додаємо лавровий лист, томатну пасту, сіль, перець і заливаємо водою. Перемішуємо доти, доки не розчиниться томатна паста. Гасимо на невеликому вогні під кришкою 20 хвилин.

Знімаємо кришку, викладаємо шпинат, заморожений горошок та все перемішуємо. Тримаємо на плиті ще 5 хвилин.

Картоплю очищаємо, нарізаємо та відварюємо до готовності, потім подрібнюємо, щоб вийшло пюре. Солимо і перчимо його.

Викладаємо фарш на дно форми для випікання та рівномірно розподіляємо. Зверху – картопляне пюре, розрівнюємо силіконовою лопаткою. Поверх кладемо кілька шматочків вершкового масла.

Духовку розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї форму з пастушим пирогом і випікаємо приблизно 40 хвилин. Зверху можна присипати натертим сиром.

Подаємо до столу апетитний та ситний пиріг, порізавши на порційні шматочки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитання10 хвилин тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання54 хвилини тому
ФОТО: ілюстративне / club4paws.ua
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитаннягодина тому
Як працює система торгівлі квотами на викиди
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання2 години тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання3 години тому
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання4 години тому
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання5 годин тому
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання11 годин тому