Догори
Дати відгук

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем: ідеальний рецепт вечері

Побалуйте близьких пастушим пирогом з фаршем та овочами.

2 хв на прочитання23 Січня 2024, 12:21
Пастуший пиріг з фаршем і овочами Пастуший пиріг з фаршем і овочами
Поділитись:

Солоний пиріг – чудовий варіант повноцінної вечері, коли не хочеться готувати окремо основну страву та гарнір. 

Вівчарський, або пастуший пиріг — традиційна британська страва. Хоча це й пиріг, у ньому немає тіста — по суті це м’ясна начинка, запечена під товстим шаром ніжного картопляного пюре.

Інгредієнти: рослинна олія (для смаження), картопля (6-8 шт.), вершкове масло (40 г), сіль, перець, заморожений горох (150 г), шпинат (50 г), цибуля (1 шт.), часник (1 зубчик), фарш (400 г), морква (1 шт.), борошно (1 ст. л.), томатна паста (1 ст. л.), лавровий лист (1 шт.), вода або бульйон.

Приготування:

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо квадратиком, часник очищаємо і пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем.

Моркву споліскуємо, чистимо і ріжемо квадратиком.

Шпинат промиваємо у проточній воді та дрібно нарізаємо. Якщо немає шпинату, можна взяти іншу зелень за смаком.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо цибулю та часник, смажимо до золотистості. Сюди ж додаємо фарш і все перемішуємо. Потім викладаємо нарізану моркву і тушкуємо ще 5 хвилин на слабкому вогні.

Посипаємо борошном, перемішуємо, додаємо лавровий лист, томатну пасту, сіль, перець і заливаємо водою. Перемішуємо доти, доки не розчиниться томатна паста. Гасимо на невеликому вогні під кришкою 20 хвилин.

Знімаємо кришку, викладаємо шпинат, заморожений горошок та все перемішуємо. Тримаємо на плиті ще 5 хвилин.

Картоплю очищаємо, нарізаємо та відварюємо до готовності, потім подрібнюємо, щоб вийшло пюре. Солимо і перчимо його.

Викладаємо фарш на дно форми для випікання та рівномірно розподіляємо. Зверху – картопляне пюре, розрівнюємо силіконовою лопаткою. Поверх кладемо кілька шматочків вершкового масла.

Духовку розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї форму з пастушим пирогом і випікаємо приблизно 40 хвилин. Зверху можна присипати натертим сиром.

Подаємо до столу апетитний та ситний пиріг, порізавши на порційні шматочки.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання7 годин тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025